Sant Feliu de Llobregat acollirà un camp de treball dedicat a la natura urbana

29/04/2021 - 12:04

La coordinadora territorial de Joventut a Barcelona, Laura Ribalaiga, i el regidor de Joventut, Aitor Rivera, han presentat dilluns 26 d'abril l'oferta de camps de treball de la Generalitat a l'àmbit metropolità. Entre les diferents propostes anunciades destaca el desenvolupament per primera vegada d'un camp de treball a Sant Feliu, que amb el nom 'La natura urbana al Baix Llobregat' vol implicar el jovent tant en la preservació del medi natural com en la seva activitat cultural.

La iniciativa proposa activitats de manteniment en els roserars, així com tasques de neteja dels camins i espais del Parc Natural de Collserola i de les seves zones d'esbarjo. En l'àmbit cultural es treballarà per adequar espais del municipi per a la realització d'activitats.

El regidor de Joventut, Aitor Rivera, ha destacat durant la presentació l'oportunitat de desenvolupar aquests camps a Sant Feliu "on tenim la sort de tenir Collserola, el riu, l'espai agrícola i els horts, el roserar, en definitiva, diversos espais naturals perquè el jovent pugui redescobrir la ciutat treballant-hi". També ha volgut posar en valor l'entorn santfeliuenc que "tot i que normalment queda invisibilitzat per la proximitat a Barcelona, és un espai per conèixer, per gaudir i també per treballar". El camp compta amb 20 places, adreçades a joves d'entre 14 i 17 anys.

Sant Feliu forma part dels 20 nous camps inèdits incorporats en la nova convocatòria d'aquest estiu 2021. Tal com va anunciar Laura Ribalaiga, l'oferta ha augmentat en 400 places respecte a l'any anterior amb 25 camps de treball més, dels quals a l'àmbit metropolità la meitat són de nova creació. Aquesta àrea acollirà, juntament amb Sant Feliu, camps de treball a Sant Boi de Llobregat, Montcada i Reixac, Barcelona, Olivella o Subirats, amb temàtiques que van des de la recuperació de patrimoni fins al treball amb col·lectius vulnerables, passant per la gestió agroforestal o la rehabilitació de pisos, entre d'altres.

Els camps de treball organitzats per Joventut són gestionats i desenvolupats a través d'associacions d'educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d'una estada de quinze dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural. Els i les joves interessades en participar-hi poden formalitzar les seves inscripcions fins al 28 d'abril a través del següent enllaç.


 

Relacionats

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Butlletí