Sant Esteve Sesrovires engega un sistema pioner de recollida de poda porta a porta

Sostenible.cat
09/11/2010

L'Àrea de Medi Natural de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha posat en marxa aquest dilluns, 8 de novembre, el servei gratuït de recollida de poda, porta a porta, procedent de les esporgues dels jardins particulars, tant al nucli urbà com als diferents barris del municipi.

Un servei que es resol en tres passos: primer, sol·licitar-lo; segon, fer els feixos amb les branques i, tercer, treure'ls davant de casa al dia abans de la recollida. Com a màxim es poden treure sis feixos per cada servei sol·licitat, amb una llargada màxima d'1,5 metres i lligats amb cordills, que es poden anar a buscar, gratuïtament, a l'Ajuntament.

Compostatge cassola al moment
La novetat d'aquest servei és que els veïns i veïnes poden disposar, al moment, del triturat de la poda per fer compostatge casolà. És a dir, la recollida es realitza amb un vehicle que incorpora la trituradora i un dipòsit per al triturat, i per tant, l'operació es pot realitzar in situ o en ruta. Els usuaris, només, han de deixar un recipient al costat dels feixos perquè se'ls dipositi el triturat de la seva poda.

A més, ofereix una major comoditat, perquè s'evita el desplaçament als Punt Verds dels barris de Vallserrat i de Ca n'Amat, que desapareixen amb la posada en marxa d'aquest nou servei. No obstant això, la poda es podrà seguir portant a la deixalleria municipal.

Campanya informativa i punt d'informació
Els dies 5, 6 i 7 de novembre es van realitzar sessions informatives per donar a conèixer als sesrovirencs i sesrovirenques el funcionament del servei de recollida de poda. A més, durant tot el mes de novembre s'establirà un punt d'informació per explicar i aclarir els possibles dubtes sobre el seu funcionament. Així, aquest 9 de novembre, aquest punt s'ha situat al carrer Pau Costas, al costat del mercat setmanal.

La recollida es realitzarà tots els dilluns i dimarts, tot i que el servei s'ha de sol·licitar prèviament a través del web www.sesrovires.cat, o bé, trucant al telèfon 93 771 30 17.

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Cornellà ha inicat l'ampliació de la zona exclusiva per a vianants en més de 13.000 metres quadrats i la xarxa pedalable, en més de 21 quilòmetres. 

Article

El portal mostra de manera atractiva les dades de consum dels equipaments municipals.

Article

Per intentar que  l’educació ambiental i a favor de la sostenibilitat continuï sent present als centres educatius durant el confinament, l'Ajuntament de El Prat de Llobregat envia periòdicament un butlletí amb recursos perquè el professorat el pugui treballar als centres educatius.

Butlletí