Sant Esteve Sesrovires engega un sistema pioner de recollida de poda porta a porta

Sostenible.cat
09/11/2010

L'Àrea de Medi Natural de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha posat en marxa aquest dilluns, 8 de novembre, el servei gratuït de recollida de poda, porta a porta, procedent de les esporgues dels jardins particulars, tant al nucli urbà com als diferents barris del municipi.

Un servei que es resol en tres passos: primer, sol·licitar-lo; segon, fer els feixos amb les branques i, tercer, treure'ls davant de casa al dia abans de la recollida. Com a màxim es poden treure sis feixos per cada servei sol·licitat, amb una llargada màxima d'1,5 metres i lligats amb cordills, que es poden anar a buscar, gratuïtament, a l'Ajuntament.

Compostatge cassola al moment
La novetat d'aquest servei és que els veïns i veïnes poden disposar, al moment, del triturat de la poda per fer compostatge casolà. És a dir, la recollida es realitza amb un vehicle que incorpora la trituradora i un dipòsit per al triturat, i per tant, l'operació es pot realitzar in situ o en ruta. Els usuaris, només, han de deixar un recipient al costat dels feixos perquè se'ls dipositi el triturat de la seva poda.

A més, ofereix una major comoditat, perquè s'evita el desplaçament als Punt Verds dels barris de Vallserrat i de Ca n'Amat, que desapareixen amb la posada en marxa d'aquest nou servei. No obstant això, la poda es podrà seguir portant a la deixalleria municipal.

Campanya informativa i punt d'informació
Els dies 5, 6 i 7 de novembre es van realitzar sessions informatives per donar a conèixer als sesrovirencs i sesrovirenques el funcionament del servei de recollida de poda. A més, durant tot el mes de novembre s'establirà un punt d'informació per explicar i aclarir els possibles dubtes sobre el seu funcionament. Així, aquest 9 de novembre, aquest punt s'ha situat al carrer Pau Costas, al costat del mercat setmanal.

La recollida es realitzarà tots els dilluns i dimarts, tot i que el servei s'ha de sol·licitar prèviament a través del web www.sesrovires.cat, o bé, trucant al telèfon 93 771 30 17.

Relacionats

Notícia

Ecovidrio i la Unió Esportiva Santboiana van impulsar des de mitjans de febrer la campanya a 'Aquest partit el guanyem nosaltres', per reciclar el pes del primer equip del club en envasos de vidre.

Notícia
Màxima qualificació energètica a l’Escola Bressol

Màxima qualificació energètica a l’Escola Bressol

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb la col·laboració de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), ha realitzat el tràmit de certificació energètica de quatre dels equipaments municipals: la Casal de Cultura, l'Ajuntament, l’Esplai i l’Escola Bressol Municipal.

Acte
14/03/2020 - 09:00
Cornellà de Llobregat

Butlletí