Sant Esteve Sesrovires comença a treballar en la redacció del Pla d'Acció d'Energia Sostenible

És un dels compromisos adquirits després de l'adhesió al Pacte d'Alcaldes/esses contra el canvi climàtic
Font: Aj. Sant Esteve
09/03/2009 - 00:00

Sant Esteve Sesrovires és un dels setanta municipis de la província que s'han adherit al Pacte d'alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic. L'alcalde, Enric Carbonell, va formalitzar l'adhesió de Sant Esteve, aprovada per Ple el juliol de 2008, en un acte celebrat el passat 10 de febrer a la seu del Parlament europeu, a Brusel·les, i que va reunir nombrosos representants del món local.

L'acord vol ser un compromís dels ajuntaments per reduir un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. Això es podrà aconseguir augmentant un 20% l'eficiència energètica i un 20% més la utilització de fonts d'energia renovables. La voluntat és aconseguir que aquest compromís es faci efectiu abans del 2020.  

Per assolir aquest nivell de reducció, Sant Esteve s'haurà d'elaborar un Pla d'Acció d'Energia Sostenible que determinarà el nivell d'emissions del municipi i també de les dependències municipals, i definir les actuacions que s'hauran de dur a terme per assolir els objectius. La redacció d'aquest pla compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que en finança el 90% del seu cost.  

L'Ajuntament ja ha fet la presentació d'aquest pla, on es va posar de manifest la importància de la implicació de tothom per tirar en davant un projecte qualificat d'ambiciós, però necessari. A partir d'aquesta primera trobada, comença la recollida de dades tant d'equipaments municipals com del municipi en general, que s'avaluaran en diferents sessions de treball. Es tracta de fer un inventari de les emissions a partir de dades vinculades als consums d'energia, la mobilitat i també al planejament.

El Pla d'Acció ha d'estar elaborat en un termini màxim d'un any a partir de la data d'adhesió del municipi al Pacte d'alcaldes. Un cop elaborat, s'haurà d'aprovar per ple i posteriorment es lliurarà a Unió Europea per a la seva validació. 

A més del finançament, la Diputació ofereix als municipis adherits el seu suport en el seguiment i avaluació del pla. També té previst organitzar campanyes de sensibilització en el context del Dia de l'Energia i ajudar als ajuntaments a trobar el finançament necessari per poder executar les accions que determini el pla.  

El pla es presentarà als veïns i veïnes de Sant Esteve i es demanarà al seva complicitat en aquesta iniciativa que intenta aconseguir un estalvi energètic i fomentar al mateix temps l'ús de les energies renovables.

Més informació:
Web de la Diputació de Barcelona sobre el Pacte d'Alcaldes/esses
Llistat de municipis adherits al Pacte (PDF)
Versió oficial del Pacte dels Alcaldes/esses (PDF)
Web del Covenant of Mayors, de la Comissió Europea (en anglès)

Notícies relacionades a 'Sostenible.cat':
Més de 70 municipis de Barcelona s'han adherit ja al Pacte d'Alcaldes
La Diputació i la Comissió Europea signen un acord per estendre el Pacte d'Alcaldes
La Comissió Europea publica el text definitiu del Pacte dels Alcaldes

Relacionats

Notícia

El govern municipal ha donat llum verda als projectes executius per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en deu equipaments i espais públics del municipi, amb una inversió que supera els 2 M€. Són el primer pas per a impulsar la creació d’una futura comunitat energètica a nivell local

Notícia

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Notícia

Després d’haver-se instaurat amb èxit als barris de Bruguers, La Sentiu i Les Panes, la recollida de residus porta a porta arriba ara al centre de Gavà.

Butlletí