Sant Esteve Sesrovires aprova el seu Pla d'Acció d'Energia Sostenible

Les mesures a adoptar s'han definit després d'elaborar una diagnosi de la situació dels equipaments i serveis municipals
Font: Aj. Sant Esteve
12/10/2009 - 00:00

En el marc de l'adhesió de Sant Esteve al Pacte d´alcaldes/esses contra el canvi climàtic, que es va signar a Brusel·les el passat mes de febrer, el consistori sesrovirenc acaba d'aprovar el Pla d´Acció d'Energia Sostenible (PAES), un document que recull les accions adreçades a aconseguir els objectius de reducció d'un 20% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a través de l'augment d'un 20% de l'eficiència energètica i un 20% més de la utilització de fonts d'energia renovables. La voluntat municipal és aconseguir que aquest compromís es faci efectiu abans del 2020.

Les mesures a adoptar s'han definit després d'elaborar una diagnosi de la situació dels equipaments i serveis municipals que va iniciar-se el passat mes de març. S'ha realitzat un inventari de les emissions en aquells àmbits que són de competència municipal i que es centren en els consums d'energia, la gestió dels residus i altres aspectes relacionats amb la mobilitat i el planejament. Entre les accions o mesures que cal dur a terme es troben, per exemple, les millores en els sistemes d'il·luminació, la col·locació d´airejadors d´aigua, la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, la implantació de la compra verda, entre altres. El pla es complementarà amb campanyes informatives adreçades als ciutadans amb l'objectiu de sensibilitzar-los amb aspectes com l'estalvi energètic i l'ús d'energies renovables.

La redacció del PAES ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona que n'ha finançat el 90% del cost. Un cop aprovat, el Pla d'Acció d'Energia Sostenible es trasllada a la Comissió Europea per a la seva validació.

--
Més informació: consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

 

Relacionats

Notícia

Es presenta un nou servei d’assessorament municipal: el Punt d’Informació per la Transició Energètica i la Sostenibilitat. 

Notícia

La cinquena edició de la Taula de seguiment de l’emergència climàtica celebrada el passat 7 de març ha posat l’accent en l’Ecofeminisme i en la perspectiva de gènere per analitzar el model energètic actual.

Notícia

L'Ajuntament d'Abrera redueix la despesa energètica instal·lant plaques solars en edificis municipals. El municipi reduirà més de 350 tones de CO₂ cada any amb l'energia fotovoltaica i una caldera de biomassa

Butlletí