Sant Esteve Sesrovires acollirà el Curs de Formació d'Escoles Bressol Verdes de Catalunya

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
21/02/2012 - 00:00

La Llar d'Infants Municipal La Ginesta, de Sant Esteve Sesrovires, acollirà el dissabte dia 25 de febrer la primera de les sessions del 2n Curs de Formació d'Escoles Bressol Verdes de Catalunya. En total hi participaran 38 mestres i educadors de 18 llars d'infants de Catalunya.

Les jornades formatives seguiran els dies 10 de març i 9 de juny. Les sessions comptaran amb la participació de la professora del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències Experimentals de la UAB, Rosa Maria Tarín.

Un cop completada aquesta formació, el procés acabarà amb l'obtenció per part d'aquests centres del distintiu que els acreditarà com a Escola Bressol Verda. A Sant Esteve, les dues llars d'infants municipals, La Ginesta i El Picarol, compten amb aquest distintiu des de l'any 2010. També són Escola Verda la resta de centres educatius del municipi. A més, l'Ajuntament de Sant Esteve és membre fundador de la Xarxa d'Escoles Sostenibles de Catalunya (XESC).

Programa Escoles Verdes
El programa Escoles Verdes està promogut pels departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i té com a objectiu fomentar l'ambientalització dels centres educatius, incorporant la dimensió ambiental, tant en la seva gestió com en el seu currículum. És el marc de suport per a aquells centres educatius que volen innovar, avançar, sistematitzar i organitzar totes les accions que tenen la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes del desenvolupament.

Comissió de seguiment, el 27 de març

D'altra banda, Sant Esteve acollirà també la Comissió de Seguiment del programa Escoles Verdes en l'àmbit específic de les llars d'infants i escoles bressol de Catalunya. La reunió està prevista per al 27 de març. Aquesta comissió, creada l'any 2010, està formada actualment per 9 escoles bressol verdes de tot Catalunya, és a dir, les que ja disposen del distintiu: Els Gotims (Sant Llorenç d'Hortons), La Mainada (Santa Perpètua de Mogoda), Escola Bressol Gespa (Cerdanyola del Vallès), Llar d'Infants Aliret (Cardona), Llar d'Infants Daina (Ripoll), Llar d'Infants Gruneta (Amposta), i les llars d'infants municipals de Sant Esteve, La Ginesta i El Picarol.

Les escoles que participaran al curs de Formació d'Escoles Bressol Verdes són: El Molí (L'Hospitalet), L'Albellerol (Collbató), La Caseta amagada (Arenys de Munt), Picarol (Badalona), Chiquitín La vila (Barcelona), La Caseta (Castellbisbal), La Barqueta (Ocata-Masnou), Mongatets (Montgat), La Baldufa (Vilanova del Vallès), Els Musterets (Almoster), els Eixerits (Castellvell del Camp), Els Xiquets (Llers), El Riuet (Riumors), Belluguets (Palafrugell), Picarols (Manlleu, Montflorit (Cerdanyola), Els Gallarets (Santpedor), i La Rosella (Igualada).

 

Relacionats

Notícia

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Notícia

El projecte s’inclou als pressupostos participatius d’aquest mandat.

Acte
17/03/2024 - 10:00
Carrer Verge de Montserrat. Cornellà de Llobregat

Butlletí