Sant Esteve es queda sense contenidors

14/11/2016 - 11:43

Sant Esteve de Palautordera s’uneix a la llista de municipis del Vallès Oriental que aposten per la recollida selectiva porta a porta. Es fa una festa de comiat als contenidors que desapareixen al pati de l’escola.

 

Sant Esteve de Palautordera ha iniciat el nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta. Un dels últims passos per fer efectiu el nou sistema era el de repartir els cubells a tots els veïns i retirar els contenidors vells. 

Tenim molta il·lusió i alhora responsabilitat per engegar”, reconeix el regidor de Medi Ambient, Marc Aureli Nieto (CiU). El nou sistema ha començat amb les fraccions d’orgànica i envasos.

Bona part del municipi s’ho agafa amb expectació i de manera positiva, però Nieto també reconeix que hi ha gent a qui l’espanta el porta a porta. “El sistema canvia i hi ha persones que tenen dubtes dels horaris o de com separar. Nosaltres intentem animar la gent i ajudar-los, trobarem solucions per tot i aprendrem a fer-ho. S’ha fet a altres pobles i funciona molt bé”.

Els dubtes tenen a veure amb els horaris, a quina fracció va alguna deixalla concreta o el funcionament del cap de setmana en què hi haurà una àrea d’emergència tancada amb contenidors. Per continuar informant de la recollida, a partir d’aquest diumenge el consistori tindrà una web específica preparada.

En total, s’han preparat cubells per unes 1.100 llars, un xifra que pot variar en funció dels habitatges disseminats i de l’ús de l’àrea d’emergència final. A cada casa es reparteixen tres cubells. Un per la multifració i dos per l’orgànic: un pel dia a dia i l’altre per deixar fora el carrer. A més, també hi ha cubells personalitzats per 90 locals comercials.

La recollida selectiva porta a porta (PAP) consisteix en lliurar els residus –prèviament separats en origen- al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció objecte d’aquest tipus de recollida.

És un model de recollida selectiva dels residus municipals que es fonamenta en el fet que els posseïdors dels residus (ciutadans/es, comerços, etc.) separen les diverses fraccions dels residus en origen, però en comptes de dipositar-les en uns contenidors que de forma permanent romanen a la via pública, les diverses fraccions són recollides directament en el punt de generació (la porta de l’habitatge o comerç) d’acord amb un calendari preestablert, i sobre la qual s’ha de poder efectuar un mínim control i seguiment.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí