Sant Esteve engega una iniciativa per fomentar la gestió de residus orgànics a casa

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
28/02/2011

L'Àrea de Medi Natural de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha engegat una nova iniciativa per fomentar la gestió orgànica de residus a través del compostatge casolà, que consisteix en transformar els residus orgànics de la cuina, el jardí o l'hort en adob per a les plantes. L'Ajuntament ha posat a disposició de les famílies, i de forma gratuïta, un compostador, un taller inicial d'aprenentatge i un servei d'assessorament continuat.

Requisits
Els interessats a fer compostatge casolà han de complir una sèrie de requisits com estar empadronats a Sant Esteve; disposar d'una superfície mínima d'hort i/o jardí de 50 metres quadrats; apuntar-s'hi al programa de compostatge; dipositar una fiança de 25 euros que serà retornada al cap de dos anys, moment en què es poden quedar amb el compostador; assistir al taller i signar els compromisos de participació en el programa.

Taller de compostatge
Per tal d'informar sobre el muntatge del compostador i del seu procés, l'Àrea de Medi Natural ha organitzat un taller inicial d'aprenentatge el proper 12 de març de 10:30 a 12:30 al Casal social de Vallserrat.

Per assistir al taller les persones s'han d'inscriure abans del 10 de març i dipositar la fiança de 25 euros, ja que s'emportaran al compostador a casa. També es recomana portar vehicle. 

Apuntar-s'hi durant tot l'any
Les persones interessades es poden apuntar al programa al llarg de tot l'any, ja que s'aniran organitzat tallers i lliurant compostadors quan hi hagi un mínim de 20 persones.

Per inscriure's, poden enviar un correu electrònic a mediambientaj@sesrovires.cat, trucar al 93 771 30 17 o bé omplint un formulari a l'Ajuntament facilitant les dades personals. Properament, també es podrà omplir aquest formulari a través de la pàgina web.

Relacionats

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Article

Durant els mesos de maig i juny s’han organitzat diversos tallers per a fomentar l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables

Article
Amb l'objectiu d'augmentar l'eficiència energètica i millorar l'espai públic

S'han fet actuacions de millora a tots els districtes de la ciutat, especialment en carrers de molta afluència i en places i parcs infantils.

Butlletí