Sant Esteve engega una iniciativa per fomentar la gestió de residus orgànics a casa

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
28/02/2011

L'Àrea de Medi Natural de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha engegat una nova iniciativa per fomentar la gestió orgànica de residus a través del compostatge casolà, que consisteix en transformar els residus orgànics de la cuina, el jardí o l'hort en adob per a les plantes. L'Ajuntament ha posat a disposició de les famílies, i de forma gratuïta, un compostador, un taller inicial d'aprenentatge i un servei d'assessorament continuat.

Requisits
Els interessats a fer compostatge casolà han de complir una sèrie de requisits com estar empadronats a Sant Esteve; disposar d'una superfície mínima d'hort i/o jardí de 50 metres quadrats; apuntar-s'hi al programa de compostatge; dipositar una fiança de 25 euros que serà retornada al cap de dos anys, moment en què es poden quedar amb el compostador; assistir al taller i signar els compromisos de participació en el programa.

Taller de compostatge
Per tal d'informar sobre el muntatge del compostador i del seu procés, l'Àrea de Medi Natural ha organitzat un taller inicial d'aprenentatge el proper 12 de març de 10:30 a 12:30 al Casal social de Vallserrat.

Per assistir al taller les persones s'han d'inscriure abans del 10 de març i dipositar la fiança de 25 euros, ja que s'emportaran al compostador a casa. També es recomana portar vehicle. 

Apuntar-s'hi durant tot l'any
Les persones interessades es poden apuntar al programa al llarg de tot l'any, ja que s'aniran organitzat tallers i lliurant compostadors quan hi hagi un mínim de 20 persones.

Per inscriure's, poden enviar un correu electrònic a mediambientaj@sesrovires.cat, trucar al 93 771 30 17 o bé omplint un formulari a l'Ajuntament facilitant les dades personals. Properament, també es podrà omplir aquest formulari a través de la pàgina web.

Relacionats

Notícia

La campanya té com a objectiu sensibilitzar el sector hostaler, que genera el 52% dels residus d'envasos de vidre, per una tornada sostenible a la normalitat

Notícia

Es tracta d'un espai de col·laboració per a l'activació d'iniciatives publicoprivades integrat per les ciutats de Gijón, Sant Ferran, Sestao i Sevilla

Butlletí