Sant Cugat torna a reclamar mesures urgents per combatre el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Sant Cugat

27/02/2020 - 12:30

Continuen les reivindicacions dels joves de Fridays for Future (F4F) amb una nova manifestació pels carrers de Sant Cugat. En aquesta ocasió, el col·lectiu juvenil ha sumat forces amb l'Assemblea de la Bici Sant Cugat per reclamar mesures urgents per frenar el canvi climàtic i garantir la conservació del medi ambient. Sota el lema 'Volem un futur', un centenar de persones ha marxat pel centre de la ciutat.

La marxa ha coincidit amb la data del primer aniversari del moviment juvenil a la ciutat que busquen visibilitzar la seva causa i difondre el seu missatge per aconseguir canvis polítics i socials. El jovent de F4F recorda que 'el problema segueix vigent' i que, en un futur, serà aquest col·lectiu qui patirà 'les repercussions del canvi climàtic'. El moviment agraeix que Sant Cugat s'hagi declarat en emergència climàtica, un fet que demostra que en aquesta lluita s'avança 'a poc a poc'. Així i tot, encara queda 'molt camí per fer'.

A més, F4F i l'Assemblea de la Bici han trobat punts en comú per unir-se en aquesta lluita com és la cura pel medi ambient i una mobilitat sostenible. Ernest Vidal, portaveu de l'Assemblea de la Bici, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que sumar-se a aquesta iniciativa era 'una bona oportunitat' per conèixer-se entre els col·lectius i 'lluitar' per un objectiu comú.Els manifestants han sortit des de la plaça de Lluís Millet i, entre càntics i pancartes reivindicatives, han arribat a la plaça d'Octavià on els organitzadors han llegit un manifest. També han donat suport a la concentració F4F d'altres municipis del Vallès, la Plataforma de Pensionistes i diversos partits i representants polítics.

Aquesta mobilització ha estat la segona que ha organitzat F4F després de la que va inaugurar el curs, al setembre, amb més d'un centenar de joves protestant pels carrers de la ciutat. A més, el col·lectiu es concentra periòdicament cada divendres i impulsa xerrades a escoles i instituts.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

La nova llei de Canvi Climàtic espanyola obliga a la conca de l’Ebre a mobilitzar els sediments acumulats als embassaments. Una noticia que dona esperança per salvar l’Ebre, greument amenaçat pel canvi climàtic. Explorem en aquesta entrevista, amb Nuno Caiola, investigador del Eurecat i coautor de l’últim informe del MedECC sobre Mediterrània i Canvi Climàtic, la vulnerabilitat específica del Delta i les mesures necessàries per protegir-lo.  

Notícia

L'Estratègia Estatal per la Bicicleta, que ha aprovat el Govern espanyol pretén incrementar l'ús de la bicicleta i promoure un canvi cultural favorable cap a la mobilitat sostenible, per aconseguir-ho compta amb un centenar de mesures que van des d'ajudar les empreses amb plans de mobilitat sostenible a anar a l'escola pedalant.

Opinió

Estem davant d’un projecte global que traspassa fronteres i ha de comptar amb l’esforç solidari de la comunitat humana. El gran, immens, repte dels temps que vivim i que viurem els propers anys.

Butlletí