Sant Cugat torna a reclamar mesures urgents per combatre el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Sant Cugat

27/02/2020 - 12:30

Continuen les reivindicacions dels joves de Fridays for Future (F4F) amb una nova manifestació pels carrers de Sant Cugat. En aquesta ocasió, el col·lectiu juvenil ha sumat forces amb l'Assemblea de la Bici Sant Cugat per reclamar mesures urgents per frenar el canvi climàtic i garantir la conservació del medi ambient. Sota el lema 'Volem un futur', un centenar de persones ha marxat pel centre de la ciutat.

La marxa ha coincidit amb la data del primer aniversari del moviment juvenil a la ciutat que busquen visibilitzar la seva causa i difondre el seu missatge per aconseguir canvis polítics i socials. El jovent de F4F recorda que 'el problema segueix vigent' i que, en un futur, serà aquest col·lectiu qui patirà 'les repercussions del canvi climàtic'. El moviment agraeix que Sant Cugat s'hagi declarat en emergència climàtica, un fet que demostra que en aquesta lluita s'avança 'a poc a poc'. Així i tot, encara queda 'molt camí per fer'.

A més, F4F i l'Assemblea de la Bici han trobat punts en comú per unir-se en aquesta lluita com és la cura pel medi ambient i una mobilitat sostenible. Ernest Vidal, portaveu de l'Assemblea de la Bici, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que sumar-se a aquesta iniciativa era 'una bona oportunitat' per conèixer-se entre els col·lectius i 'lluitar' per un objectiu comú.Els manifestants han sortit des de la plaça de Lluís Millet i, entre càntics i pancartes reivindicatives, han arribat a la plaça d'Octavià on els organitzadors han llegit un manifest. També han donat suport a la concentració F4F d'altres municipis del Vallès, la Plataforma de Pensionistes i diversos partits i representants polítics.

Aquesta mobilització ha estat la segona que ha organitzat F4F després de la que va inaugurar el curs, al setembre, amb més d'un centenar de joves protestant pels carrers de la ciutat. A més, el col·lectiu es concentra periòdicament cada divendres i impulsa xerrades a escoles i instituts.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El desconfinament gradual de la població -i, per tant, l'augment de la mobilitat i la represa de l'activitat- està afectant negativament la qualitat de l'aire a les comarques gironines. I és que, des que el 4 de maig va començar la fase 0, contaminants atmosfèrics com els òxids de nitrogen i l'ozó troposfèric han recuperat els nivells habituals, previs a la situació excepcional d'aturada general a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Notícia

L’Ajuntament adequarà, com a prova pilot, nous espais per a vianants i bicicletes per garantir les distàncies de seguretat arran de la COVID-19. S’avança així, amb la posada en marxa de l‘Anella de Mobilitat Verda. Un pla d’acció de mesures que dona prioritat als desplaçaments a peu i als mitjans de transport sostenible. En aquest sentit, cal recordar que ja hi ha estudis que afirmen que la contaminació atmosfèrica agreuja la gravetat de la malaltia.

Notícia
Els canvis en la mobilitat han reduït les emissions (Efe/Chema Moya)mb mascareta circula en bicicleta per Madrid

Els canvis en la mobilitat han reduït les emissions (Efe/Chema Moya)mb mascareta circula en bicicleta per Madrid

El transport de superfície, l'energia i la indústria són responsables, conjuntament, del 80% de la reducció

Butlletí