Sant Cugat s'alia amb el desenvolupament urbà sostenible

02/04/2021 - 12:30

La ciutat s'uneix amb el nou Hub ECCUS juntament amb vuit ciutats i vuit empreses per accelerar la recuperació davant de la Covid-19

Sant Cugat s'ha unit al nou Hub Economia Circular i Ciutats Urbanes Sostenibles (ECCUS) que busca el desenvolupament urbà sostenible basat en l'economia circular. El Hub ECCUS vol esdevenir un espai per al desenvolupament d'iniciatives innovadores per a l'optimització de recursos, promovent la implementació d'estratègies d'economia circular a les ciutats adherides. Vol convertir els municipis adherits en un model econòmic que posi el focus en la creació d'un ecosistema territorial sostenible basat en els conceptes de repensar, redissenyar, reutilitzar, reparar, remanufacturar, reciclar i recuperar.

El nou ens s'ha fixat l'objectiu de ser un pol d'atracció per a generar coneixement i experiència en aquest àmbit per fomentar sinergies entre les ciutats i la indústria. A més, vol implicar la ciutadania fomentant llocs de treball verds, incidir en les polítiques de consum i accedir conjuntament a les diferents fonts de finançament europees i estatals per a implementar aquestes polítiques.

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha explicat que "el Hub està duent a terme un primer projecte que vol estudiar solucions que disminueixin el percentatge d'impropis en els residus orgànics mitjançant la seva densitat". Gallardo ha admès que "aquest sistema permetria bonificar als usuaris que realitzin correctament la separació de les diferents fraccions de residus".

El Hub ECCUS està format, d'una banda, pels ajuntaments de Gavà, Gijón, Las Rozas, Riba-Roja de Turia, San Fernando, Sestao, Sevilla, Valladolid i, ara també, pel de Sant Cugat. I, d'altra banda, per dues entitats publicoprivades, Aigües de Barcelona i Cetaqua, i sis empreses, TECH friendly, Vodafone, Iberdrola, Celsa Group, Roca Group i EDP.


 

Relacionats

Notícia
La Diputació de Barcelona organitza diversos actes en el marc dels 40 anys del Servei de Medi Ambient

 

Amb motiu de la celebració dels seu 40è aniversari, el Servei del Medi Ambient de la Diputació de Barcelona organitza un cicle de Reflexions sobre el futur dels ens locals en el qual es podran escolltar les veus dels alcaldes i les alcaldesses que estan encapçalant algunes de les transformacions pioneres en sostenibilitat a Europa i al nostre país.

 

Notícia

L'Ajuntament habilitarà un magatzem per a què les mercaderies més petites es puguin repartir al centre amb bicicletes de càrrega

Notícia
En compliment de la directiva europea, els santcugatencs pagaran per la recollida de residus en funció de la generació i el reciclatge

Els ciutadans tindran una targeta identificativa per accedir als contenidors i pagaran la taxa de recollida d'escombraries en funció dels residus que generin i el correcte reciclatge. Des de l'ajuntament es vol així aprofitar la nova adjudicació del servei per adaptar-se a la directiva europea que obliga a partir del 2024 al pagament per la generació de residus.

Butlletí