Sant Cugat s'alia amb el desenvolupament urbà sostenible

02/04/2021 - 12:30

La ciutat s'uneix amb el nou Hub ECCUS juntament amb vuit ciutats i vuit empreses per accelerar la recuperació davant de la Covid-19

Sant Cugat s'ha unit al nou Hub Economia Circular i Ciutats Urbanes Sostenibles (ECCUS) que busca el desenvolupament urbà sostenible basat en l'economia circular. El Hub ECCUS vol esdevenir un espai per al desenvolupament d'iniciatives innovadores per a l'optimització de recursos, promovent la implementació d'estratègies d'economia circular a les ciutats adherides. Vol convertir els municipis adherits en un model econòmic que posi el focus en la creació d'un ecosistema territorial sostenible basat en els conceptes de repensar, redissenyar, reutilitzar, reparar, remanufacturar, reciclar i recuperar.

El nou ens s'ha fixat l'objectiu de ser un pol d'atracció per a generar coneixement i experiència en aquest àmbit per fomentar sinergies entre les ciutats i la indústria. A més, vol implicar la ciutadania fomentant llocs de treball verds, incidir en les polítiques de consum i accedir conjuntament a les diferents fonts de finançament europees i estatals per a implementar aquestes polítiques.

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha explicat que "el Hub està duent a terme un primer projecte que vol estudiar solucions que disminueixin el percentatge d'impropis en els residus orgànics mitjançant la seva densitat". Gallardo ha admès que "aquest sistema permetria bonificar als usuaris que realitzin correctament la separació de les diferents fraccions de residus".

El Hub ECCUS està format, d'una banda, pels ajuntaments de Gavà, Gijón, Las Rozas, Riba-Roja de Turia, San Fernando, Sestao, Sevilla, Valladolid i, ara també, pel de Sant Cugat. I, d'altra banda, per dues entitats publicoprivades, Aigües de Barcelona i Cetaqua, i sis empreses, TECH friendly, Vodafone, Iberdrola, Celsa Group, Roca Group i EDP.


 

Relacionats

Notícia

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Opinió

Ildefons Cerdà va ser el primer urbanista que va presentar una proposta d’ordenació urbana en la qual establia que tots els nous carrers havien de tenir arbres plantats i també els incorporava als interiors de les illes urbanes

Article

L’objectiu és mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució.

Butlletí