Sant Cugat reclama un nou protocol climàtic mundial

Font: Ajuntament de Sant Cugat
18/01/2016

Entre altres, l'Ajuntament completarà la xarxa de carrils bici i incrementarà el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis

Sant Cugat referma el seu compromís amb el medi ambient i la seva lluita contra el canvi climàtic aprovant un paquet de mesures per limitar la contaminació i l'emsissió de gasos contaminants, segons la moció institucional a què s'han sumat totes les formacions polítiques. Dins d'aquestes actuacions, que s'emmarquen en de la 21a Conferència de les Parts sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, recentment celebrada a París, l'Ajuntament s'obliga a diverses accions. En aquest sentit, l'Ajuntament completarà la xarxa de carrils bici, incrementarà el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis, incorporarà busos elèctrics amb emissions zero que s'ajustaran als recorreguts utilitzant les estacions dels FGC com a nodes i mantindrà i incrementarà els avantatges fiscals i ambientals lligats a la mobilitat sostenible de particulars.

El consistori també es compromet a desenvolupar noves accions que vagin en la línia dels compromisos adoptats a la Cimera, i facilitin que Sant Cugat contribueixi a la seva consecució en polítiques d'estalvi energètic en l'enllumenat; en la reducció d'emissions de CO₂ i en el consum energètic en edificis públics, industrials, comercials i domèstics, fomentant la rehabilitació energètica. Tot això, té la voluntat d'incentivar la màxima certificació energètica en les construccions i formar en eficiència energètica, sobretot en famílies que pateixen pobresa energètica i en l'aprofitament de la biomassa, entre altres. A més, la ciutat es postularà per formar part de la Xarxa de Ciutats Resilients.

Relacionats

Notícia

Del 15 al 22 de setembre Sant Cugat viurà novament una setmana plena d’activitats per fomentar una mobilitat més sostenible i segura. L’objectiu és impulsar entre la ciutadania l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
Article

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha clausurat la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, després de l'ordre rebuda per la Generalitat per aturar els treballs d'aportació de terres que fins ara continuaven fent-se al sot a instàncies de l'empresa gestora Jaime Franquesa.

Acte
26/06/2019 - 09:30
ESADE Creapolis 57 Avinguda de la Torre Blanca 08172 Sant Cugat del Vallès

Butlletí