Sant Cugat reclama un nou protocol climàtic mundial

Font: Ajuntament de Sant Cugat
18/01/2016

Entre altres, l'Ajuntament completarà la xarxa de carrils bici i incrementarà el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis

Sant Cugat referma el seu compromís amb el medi ambient i la seva lluita contra el canvi climàtic aprovant un paquet de mesures per limitar la contaminació i l'emsissió de gasos contaminants, segons la moció institucional a què s'han sumat totes les formacions polítiques. Dins d'aquestes actuacions, que s'emmarquen en de la 21a Conferència de les Parts sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, recentment celebrada a París, l'Ajuntament s'obliga a diverses accions. En aquest sentit, l'Ajuntament completarà la xarxa de carrils bici, incrementarà el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis, incorporarà busos elèctrics amb emissions zero que s'ajustaran als recorreguts utilitzant les estacions dels FGC com a nodes i mantindrà i incrementarà els avantatges fiscals i ambientals lligats a la mobilitat sostenible de particulars.

El consistori també es compromet a desenvolupar noves accions que vagin en la línia dels compromisos adoptats a la Cimera, i facilitin que Sant Cugat contribueixi a la seva consecució en polítiques d'estalvi energètic en l'enllumenat; en la reducció d'emissions de CO₂ i en el consum energètic en edificis públics, industrials, comercials i domèstics, fomentant la rehabilitació energètica. Tot això, té la voluntat d'incentivar la màxima certificació energètica en les construccions i formar en eficiència energètica, sobretot en famílies que pateixen pobresa energètica i en l'aprofitament de la biomassa, entre altres. A més, la ciutat es postularà per formar part de la Xarxa de Ciutats Resilients.

Relacionats

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Acte
14/10/2020 - 09:00
Sant Cugat del Vallès

Butlletí