Sant Cugat reclama un nou protocol climàtic mundial

Font: Ajuntament de Sant Cugat
18/01/2016

Entre altres, l'Ajuntament completarà la xarxa de carrils bici i incrementarà el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis

Sant Cugat referma el seu compromís amb el medi ambient i la seva lluita contra el canvi climàtic aprovant un paquet de mesures per limitar la contaminació i l'emsissió de gasos contaminants, segons la moció institucional a què s'han sumat totes les formacions polítiques. Dins d'aquestes actuacions, que s'emmarquen en de la 21a Conferència de les Parts sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, recentment celebrada a París, l'Ajuntament s'obliga a diverses accions. En aquest sentit, l'Ajuntament completarà la xarxa de carrils bici, incrementarà el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis, incorporarà busos elèctrics amb emissions zero que s'ajustaran als recorreguts utilitzant les estacions dels FGC com a nodes i mantindrà i incrementarà els avantatges fiscals i ambientals lligats a la mobilitat sostenible de particulars.

El consistori també es compromet a desenvolupar noves accions que vagin en la línia dels compromisos adoptats a la Cimera, i facilitin que Sant Cugat contribueixi a la seva consecució en polítiques d'estalvi energètic en l'enllumenat; en la reducció d'emissions de CO₂ i en el consum energètic en edificis públics, industrials, comercials i domèstics, fomentant la rehabilitació energètica. Tot això, té la voluntat d'incentivar la màxima certificació energètica en les construccions i formar en eficiència energètica, sobretot en famílies que pateixen pobresa energètica i en l'aprofitament de la biomassa, entre altres. A més, la ciutat es postularà per formar part de la Xarxa de Ciutats Resilients.

Relacionats

Notícia
 

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits.

Notícia

Més de 600 infants de 5è i 6è de primària acompanyats de 45 mestres de 10 escoles de Sant Cugat han disputat la 2a edició de la Pedalada Escolar. Una pedalada amb caire clarament formatiu i potenciadora de la mobilitat sostenible. La iniciativa vol promoure la pràctica d'aquest esport com a font de salut i de relació social entre els escolars.

Notícia
L’Ajuntament, obligat a ajornar les restriccions

La redacció d’una ordenança és un pas necessari per activar aquestes restriccions ja que, fins ara, a Sant Cugat no s’havia aprovat cap normativa per donar cobertura legal a la mesura. Per aquest motiu l’Ajuntament es veu obligat a ajornar les restriccions de trànsit permanents, que inicialment estaven previstes a partir de l’1 de gener del 2020.

Butlletí