Sant Cugat ja rep beneficis de les instal·lacions fotovoltaiques municipals

Font: Ajuntament de Sant Cugat
27/07/2011

L'Ajuntament de Sant Cugat ha ingressat 11.841,97 € gràcies a l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques municipals en el seu primer any. Aquest import equival al consum energètic d'una escola bressol municipal com el Gargot, Tricicle o Cavall Fort en un any

Segons ha informat l'Ajuntament de Sant Cugat, aquest any el consistori podrà obtenir un ingrés d'11.841,97 € per a les arques municipals, gràcies a l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques instal·lades a la seu central de l'ajuntament i als fanals del parc de Ramon Barnils. També cal destacar que l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques equival a l'estalvi d'emissió de 4,5 tones de CO2.

Les dues instal·lacions fotovoltaiques de l'Ajuntament connectades a la xarxa són:
- Una instal·lació de 16,97 kWp a la coberta de la seu central de l'Ajuntament. Mensualment aquesta instal·lació genera una energia que està sota el règim de producció especial. Aquesta instal·lació té una retribució de 0,34 €/kWh i es va instal·lar el maig del 2010.
- 6 fanals fotovoltaics de 0,1 kW ubicats al parc Ramon Barnils. Es van instal·lar el gener del 2010.

Segons l'ICAEN en una llar de 90 m2 de l'àrea metropolitana, on viuen 4 persones, el consum energètic anual ascendeix a més de 8.000 kWh, que suposen un cost aproximat de 800 € per família. Per tant, també podem dir que les instal·lacions municipals produeixen un total d'energia per cobrir les necessitats de 3 habitatges tipus en un any.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques s'inclou en el Pla local de lluita contra el canvi climàtic, què indica que a Sant Cugat s'impulsaran criteris d'edificació sostenible en les construccions existents i que s'augmentarà l'eficiència energètica dels edificis públics.

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha clausurat la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, després de l'ordre rebuda per la Generalitat per aturar els treballs d'aportació de terres que fins ara continuaven fent-se al sot a instàncies de l'empresa gestora Jaime Franquesa.

Notícia

Una vuitantena d'inscrits, representants d'empreses i administracions, han rebut informació a la Masia de Can Serra sobre l'autoconsum energètic, en el marc de la 16a jornada tècnica organitzada per Rubí Brilla. Els assistents han pogut resoldre dubtes sobre la nova normativa de l'autoconsum energètic.

Acte
26/06/2019 - 09:30
ESADE Creapolis 57 Avinguda de la Torre Blanca 08172 Sant Cugat del Vallès

Butlletí