Sant Cugat ja rep beneficis de les instal·lacions fotovoltaiques municipals

Font: Ajuntament de Sant Cugat
27/07/2011

L'Ajuntament de Sant Cugat ha ingressat 11.841,97 € gràcies a l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques municipals en el seu primer any. Aquest import equival al consum energètic d'una escola bressol municipal com el Gargot, Tricicle o Cavall Fort en un any

Segons ha informat l'Ajuntament de Sant Cugat, aquest any el consistori podrà obtenir un ingrés d'11.841,97 € per a les arques municipals, gràcies a l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques instal·lades a la seu central de l'ajuntament i als fanals del parc de Ramon Barnils. També cal destacar que l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques equival a l'estalvi d'emissió de 4,5 tones de CO2.

Les dues instal·lacions fotovoltaiques de l'Ajuntament connectades a la xarxa són:
- Una instal·lació de 16,97 kWp a la coberta de la seu central de l'Ajuntament. Mensualment aquesta instal·lació genera una energia que està sota el règim de producció especial. Aquesta instal·lació té una retribució de 0,34 €/kWh i es va instal·lar el maig del 2010.
- 6 fanals fotovoltaics de 0,1 kW ubicats al parc Ramon Barnils. Es van instal·lar el gener del 2010.

Segons l'ICAEN en una llar de 90 m2 de l'àrea metropolitana, on viuen 4 persones, el consum energètic anual ascendeix a més de 8.000 kWh, que suposen un cost aproximat de 800 € per família. Per tant, també podem dir que les instal·lacions municipals produeixen un total d'energia per cobrir les necessitats de 3 habitatges tipus en un any.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques s'inclou en el Pla local de lluita contra el canvi climàtic, què indica que a Sant Cugat s'impulsaran criteris d'edificació sostenible en les construccions existents i que s'augmentarà l'eficiència energètica dels edificis públics.

Relacionats

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Acte
14/10/2020 - 09:00
Sant Cugat del Vallès

Butlletí