Sant Cugat ja rep beneficis de les instal·lacions fotovoltaiques municipals

Font: Ajuntament de Sant Cugat
27/07/2011

L'Ajuntament de Sant Cugat ha ingressat 11.841,97 € gràcies a l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques municipals en el seu primer any. Aquest import equival al consum energètic d'una escola bressol municipal com el Gargot, Tricicle o Cavall Fort en un any

Segons ha informat l'Ajuntament de Sant Cugat, aquest any el consistori podrà obtenir un ingrés d'11.841,97 € per a les arques municipals, gràcies a l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques instal·lades a la seu central de l'ajuntament i als fanals del parc de Ramon Barnils. També cal destacar que l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques equival a l'estalvi d'emissió de 4,5 tones de CO2.

Les dues instal·lacions fotovoltaiques de l'Ajuntament connectades a la xarxa són:
- Una instal·lació de 16,97 kWp a la coberta de la seu central de l'Ajuntament. Mensualment aquesta instal·lació genera una energia que està sota el règim de producció especial. Aquesta instal·lació té una retribució de 0,34 €/kWh i es va instal·lar el maig del 2010.
- 6 fanals fotovoltaics de 0,1 kW ubicats al parc Ramon Barnils. Es van instal·lar el gener del 2010.

Segons l'ICAEN en una llar de 90 m2 de l'àrea metropolitana, on viuen 4 persones, el consum energètic anual ascendeix a més de 8.000 kWh, que suposen un cost aproximat de 800 € per família. Per tant, també podem dir que les instal·lacions municipals produeixen un total d'energia per cobrir les necessitats de 3 habitatges tipus en un any.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques s'inclou en el Pla local de lluita contra el canvi climàtic, què indica que a Sant Cugat s'impulsaran criteris d'edificació sostenible en les construccions existents i que s'augmentarà l'eficiència energètica dels edificis públics.

Relacionats

Notícia
L’Ajuntament, obligat a ajornar les restriccions

La redacció d’una ordenança és un pas necessari per activar aquestes restriccions ja que, fins ara, a Sant Cugat no s’havia aprovat cap normativa per donar cobertura legal a la mesura. Per aquest motiu l’Ajuntament es veu obligat a ajornar les restriccions de trànsit permanents, que inicialment estaven previstes a partir de l’1 de gener del 2020.

Notícia

Del 15 al 22 de setembre Sant Cugat viurà novament una setmana plena d’activitats per fomentar una mobilitat més sostenible i segura. L’objectiu és impulsar entre la ciutadania l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
Article

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha clausurat la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, després de l'ordre rebuda per la Generalitat per aturar els treballs d'aportació de terres que fins ara continuaven fent-se al sot a instàncies de l'empresa gestora Jaime Franquesa.

Butlletí