Sant Cugat farà una prova pilot per evitar l'entrada de camions a la Zona de Baixes Emissions

07/04/2021 - 10:44

L'Ajuntament habilitarà un magatzem per a què les mercaderies més petites es puguin repartir al centre amb bicicletes de càrrega

Sant Cugat posarà en marxa, previsiblement l'any que ve, una prova pilot per evitar que els camions i furgonetes de repartiment entrin al centre, a la Zona de Baixes Emissions. L'Ajuntament habilitarà un magatzem de ciclologística, a l'avinguda de Ragull, on hi haurà mercaderies petites que traslladaran bicicletes o tricicles de càrrega a comerços i particulars del centre. La intenció és fer balanç, al cap d'uns mesos, del funcionament del projecte, subvencionat en gran part per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per ampliar-lo a d'altres espais i amb mercaderies més grans.

Ho ha explicat a Cugat Mèdia el regidor de Mobilitat i Transport, José Gallardo, que ha argumentat que la idea és facilitar que l'últim quilòmetre per repartir aquests productes es faci d'una manera més sostenible i, per aquest motiu, se situarà el magatzem al límit de la Zona de Baixes Emissions

La prova pilot es farà amb comerços que participin de manera voluntària de la iniciativa, amb qui la tinença d'alcaldia responsable ja hi està parlant, segons expliquen des de l'Ajuntament. Gallardo és optimista de cara al funcionament d'aquest projecte, que ja s'ha posat en marxa en d'altres ciutats tant de l'Estat com europees.

A més, el govern està estudiant incloure en aquesta iniciativa la distribució de missatgeria a tots els edificis municipals. El pressupost que es destinarà a la prova és de 110.900 euros, dels quals l'AMB en posa el 90% i l'Ajuntament el 10% restant.

L'objectiu, si el balanç és positiu, és ampliar-ho poc a poc i "fer pedagogia" perquè al centre de la ciutat hi hagi, només, vehicles de transport sostenible i vianants. 

 

 

 

Relacionats

Article

L’objectiu és mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució.

Notícia

S’han iniciat les obres per convertir el passeig de Valldoreix en el primer ‘carrer bici’ de Sant Cugat. Aquest vial, de connexió directa entre el centre de la ciutat i el nucli de Valldoreix, passarà a prioritzar la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) en tots dos sentits. Els cotxes que hi circulin, només permesa direcció Valldoreix, hauran de cedir el pas a bicis i patinets.

Article

El tòtem, ubicat a la plaça Quatre Cantons, recull informació sobre la incidència de la ZBE i vol també sensibilitzar sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle.

Butlletí