Sant Cugat es suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Font: Ajuntament de Sant Cugat
10/11/2011 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una desena d'activitats per conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i reduir el seu impacte en el medi ambient. Les activitats són gratuïtes i tindran lloc a la Casa de Cultura i al Casal de les Planes entre el 19 i el 27 de novembre. Per assistir-hi cal inscriure's al 900 103 146, a infonet@santcugat.cat o presencialment a l'oficina Infonet.

Els tallers i activitats que s'oferiran són:

  • Trobada de la Xarxa de Compostaires Metropolitans (19 de novembre a la Casa de Cultura)

En el marc d'aquesta trobada se celebrarà un taller d'aprofundiment al compostatge casolà i al vermicompostatge (de 10 a 12:30 hores) i un taller d'iniciació al compostatge on es repartiran entre els assistents 20 compostadors (de 12:30 a 14:00 hores). D'altra banda, a les 11 hores hi haurà una mostra de vermicompostadors d'autofabricació i a les 12 hores una demostració de compostatge en jardí i de cultiu en taules.

  • Taller sobre l'ús de bolquers de roba reutilitzables (23 de novembre, de 17:30 a 19:30 hores, a la Casa de Cultura)
  • Taller de fabricació de bosses amb paraigües trencats (25 de novembre, de18 a20:30 hores, a la Casa de Cultura)
  • Tallers "Reparat, millor que nou" (Casal de les Planes)

1.      Reparacions en el mobiliari (21 de novembre de 18:30 a 21 hores)

2.      Reparacions en petits electrodomèstics (22 de novembre de 18:30 a 21 hores)

3.      Tècniques de transformació de roba i complements (26 de novembre, de 18 a 20:30 hores)

Totes les activitats compten amb el suport de l'Entitat del Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'Ajuntament acosta l'oficina Infonet al ciutadà

Aprofitant la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l'Ajuntament instal·larà una parada a la plaça dels Quatre Cantons per donar a conèixer l'Infonet, l'oficina d'atenció al ciutadà per a temes específics de neteja viària i recollida d'escombraries. La parada es muntarà del 14 al 19 de novembre i funcionarà de 10 a 13:30 hores.

En aquesta parada els ciutadans també podran informar-se i inscriure's a les activitats que l'Ajuntament ha organitzat en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. A més a més, també s'informarà sobre el nou sistema de recollida de l'oli usat de cuina i es lliuraran bidonets per fer ús d'aquest servei.

L'oficina Infonet, que va obrir el passat mes d'abril, està ubicada físicament a la plaça de Barcelona nº 15. S'ha creat amb l'objectiu d'informar sobre el servei de recollida d'escombraries i neteja viària a Sant Cugat i gestionar les possibles incidències que hi pugui haver. Els ciutadans poden posar-s'hi en contacte a través del telèfon 900 103 146 o enviant un correu electrònic a infonet@santcugat.cat.

Relacionats

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.

Notícia

L'EMD espera estalviar entre el 60 i el 70% en la factura de la llum

Butlletí