Sant Cugat, ciutat verda i eficient

Font: Ajuntament de Sant Cugat
07/09/2012 - 00:00
A través de l'eficiència en la gestió i l'aplicació de nous elements tecnològics s'aconseguirà un 30% d'estalvi energètic, i es minimitzarà la contaminació lumínica i s'evitarà llençar 1.000 tones de CO2 a l'atmosfera cada any

A Sant Cugat del Vallès, ja s'ha començat a implantar un sistema de telecomandament per controlar a distància 7.500 punts de llum a la ciutat. També s'estan instal·lant sensors als fanals de tots els carrers del centre vianantitzat per regular el flux de llum en funció del pas dels vianants.

L'alcaldessa Mercè Conesa ha destacat que Sant Cugat està potenciant l'estratègia "com a ciutat verda, però també com a ciutat eficient on el cost dels serveis sigui més econòmic". En aquest sentit cal destacar que fins ara l'Ajuntament pagava una factura energètica anual d'1'3 milions d'euros pel consum de l'enllumenat públic i que, amb les mesures que s'estan començant a aplicar, la factura es reduirà fins als 0'9 milions d'euros.
 
El Pla Director d'Enllumenat Exterior
L’Ajuntament ha iniciat aquest estiu les obres per implementar el Pla Director d’Enllumenat Exterior, que situarà Sant Cugat dins els paràmetres de xarxes intel·ligents que defineixen una Smart City

Entre altres avenços, el Pla contempla implantar un sistema de telecomandament per controlar a distància 7.500 punts de llum. A més a més, s’instal·laran sensors als fanals de tots els carrers del centre vianantitzat per regular el flux de llum en funció del pas dels vianants. En aquests moments aquest sistema d’estalvi ja funciona en un tram del carrer Sant Antoni. A més a més, també està previst substituir (o millorar) un total de 7.900 fanals per fer-los més eficients energèticament. El cost total de les actuacions d’aquest Pla, que repercutirà en tot l’enllumenat de la ciutat, serà de 5.755.773,16 € (IVA no inclòs) amb un termini d’execució de 7 mesos.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, destaca que l’objectiu d’aquest Pla “és aconseguir, a través de l’eficiència en la gestió, un 30% d’estalvi energètic. A la vegada, també minimitzarem la contaminació lumínica i evitarem llençar 1.000 tones de CO2 a l’atmosfera cada any. Volem potenciar, en definitiva, la nostra estratègia com a ciutat verda, però també com a ciutat eficient on el cost dels serveis sigui més econòmic”.

 
AdjuntMida
Image icon santcugatsmart.jpg3.89 KB

Relacionats

Notícia

Les sancions, que resoldrà l'AMB, van dels 750 euros per infraccions lleus als 3.000 per molt greus..

Notícia

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès d’aquest mes de desembre ha aprovat la licitació del nou contracte de servei de neteja viària i recollida i transport de residus.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.

Butlletí