Sant Cugat bonificarà taxes als paradistes del mercat amb producció pròpia i ecològica

17/02/2015 - 00:00
Les ordenances fiscals incorporaran bonificacions d'entre el 25% i el 40% en les taxes per a les parades dels mercats que certifiquin la comercialització directa de la seva producció o produeixin i comercialitzin productes ecològics. El ple ha donat llum verda aquest 16 de febrer, amb vots a favor de tots els grups a aquesta mesura impulsada per ICV-EUiA, CiU, el PSC i la CUP a proposta dels ecosocialistes. L'acord també preveu identificar aquestes parades amb distintius de la campanya de promoció dels productes 'km0' als mercats i minoristes.

La campanya haurà d'estar en funcionament en un termini de dos mesos i permetrà identificar les parades dels mercats amb un distintiu que les marcarà com a espais certificats amb productes de proximitat. També s'identificarà el tipus de sistema de producció utilitzat, tradicional, integrat o ecològic.

Per promocionar aquesta adhesió a la campanya, les parades podran gaudir de bonificacions en les taxes que paguen. En concret d'un 25% si certifiquen la comercialització directa de la producció pròpia i d'un 40% si, a més, produeixen i comercialitzen productes ecològics.
La moció també preveu que es fomenti aquest tipus d'alimentació a les escoles bressol municipals. Per això, acorda que en els processos de contractació del servei de cuina d'aquests centres es valori i puntuï de forma decisiva les ofertes que incloguin productes ecològics, de proximitat i de temporada.
L'acord també busca la complicitat amb el Gremi d'Hostaleria de Sant Cugat per a la creació d'un distintiu 'km0' que identifiqui els establiments locals. Aquest distintiu serà per als establiments que tinguin una relació directa amb el productor i hauran d'indicar la procedència dels aliments en les seves cartes.

Respecte a les reaccions polítiques, la regidora ecosocialista Roser Casamitjana ha destacat que a la ciutat ja s'ha fet feina en aquest sentit, com el mercat ecològic quinzenal, i que la moció permetria anar més enllà. La CUP ha aplaudit la iniciativa ecosocialista i el seu portaveu, Guim Pros, l'ha qualificat com a mesura 'smart'. El regidor socialista Michael Cáceres ha afegit que és una via per fomentar també el consum responsable. Per CiU Carles Brugarolas ha posat de relleu la repercussió que la moció pot tenir en el foment de l'activitat econòmica.
Al seu torn, el PP també ha donat la benvinguda a la proposta però el regidor Álvaro Benejam ha alertat que els productes que es puguin beneficiar d'aquesta mesura compleixin tots els estandards de qualitat i salubritat.

AdjuntMida
Image icon MercatPages.jpg156.83 KB

Relacionats

Article

L'escola Pins del Vallès de Sant Cugat del Vallès és pionera en l'ús d'energia geotèrmica. Amb l'aplicació d'instal·lacions geotèrmiques, l'Ajuntament ha reduït en un 40% el consum d'energies fòssils en el centre i en preveu arribar al 60%

Notícia
Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Això implica unes 650 multes al mes de mitjana (22 al dia), tot i que el repartiment és molt irregular segons els mesos

Butlletí