Sant Cugat bonificarà taxes als paradistes del mercat amb producció pròpia i ecològica

17/02/2015
Les ordenances fiscals incorporaran bonificacions d'entre el 25% i el 40% en les taxes per a les parades dels mercats que certifiquin la comercialització directa de la seva producció o produeixin i comercialitzin productes ecològics. El ple ha donat llum verda aquest 16 de febrer, amb vots a favor de tots els grups a aquesta mesura impulsada per ICV-EUiA, CiU, el PSC i la CUP a proposta dels ecosocialistes. L'acord també preveu identificar aquestes parades amb distintius de la campanya de promoció dels productes 'km0' als mercats i minoristes.

La campanya haurà d'estar en funcionament en un termini de dos mesos i permetrà identificar les parades dels mercats amb un distintiu que les marcarà com a espais certificats amb productes de proximitat. També s'identificarà el tipus de sistema de producció utilitzat, tradicional, integrat o ecològic.

Per promocionar aquesta adhesió a la campanya, les parades podran gaudir de bonificacions en les taxes que paguen. En concret d'un 25% si certifiquen la comercialització directa de la producció pròpia i d'un 40% si, a més, produeixen i comercialitzen productes ecològics.
La moció també preveu que es fomenti aquest tipus d'alimentació a les escoles bressol municipals. Per això, acorda que en els processos de contractació del servei de cuina d'aquests centres es valori i puntuï de forma decisiva les ofertes que incloguin productes ecològics, de proximitat i de temporada.
L'acord també busca la complicitat amb el Gremi d'Hostaleria de Sant Cugat per a la creació d'un distintiu 'km0' que identifiqui els establiments locals. Aquest distintiu serà per als establiments que tinguin una relació directa amb el productor i hauran d'indicar la procedència dels aliments en les seves cartes.

Respecte a les reaccions polítiques, la regidora ecosocialista Roser Casamitjana ha destacat que a la ciutat ja s'ha fet feina en aquest sentit, com el mercat ecològic quinzenal, i que la moció permetria anar més enllà. La CUP ha aplaudit la iniciativa ecosocialista i el seu portaveu, Guim Pros, l'ha qualificat com a mesura 'smart'. El regidor socialista Michael Cáceres ha afegit que és una via per fomentar també el consum responsable. Per CiU Carles Brugarolas ha posat de relleu la repercussió que la moció pot tenir en el foment de l'activitat econòmica.
Al seu torn, el PP també ha donat la benvinguda a la proposta però el regidor Álvaro Benejam ha alertat que els productes que es puguin beneficiar d'aquesta mesura compleixin tots els estandards de qualitat i salubritat.

AdjuntMida
Image icon MercatPages.jpg156.83 KB

Relacionats

Notícia
L’Ajuntament, obligat a ajornar les restriccions

La redacció d’una ordenança és un pas necessari per activar aquestes restriccions ja que, fins ara, a Sant Cugat no s’havia aprovat cap normativa per donar cobertura legal a la mesura. Per aquest motiu l’Ajuntament es veu obligat a ajornar les restriccions de trànsit permanents, que inicialment estaven previstes a partir de l’1 de gener del 2020.

Notícia

Del 15 al 22 de setembre Sant Cugat viurà novament una setmana plena d’activitats per fomentar una mobilitat més sostenible i segura. L’objectiu és impulsar entre la ciutadania l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
Article

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha clausurat la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, després de l'ordre rebuda per la Generalitat per aturar els treballs d'aportació de terres que fins ara continuaven fent-se al sot a instàncies de l'empresa gestora Jaime Franquesa.

Butlletí