Sant Climent de Llobregat acollirà un projecte per a l’adaptació dels espais agrícoles i forestals davant del canvi climàtic

30/06/2022 - 15:49

La finca de Can Colomer serà un dels espais en els quals s’implantarà el programa LIFE AgroForAdapt destinat a treballar a favor de l’adaptació de zones agrícoles i forestals per tal que facin front als efectes del canvi climàtic.

L’actuació pionera s’emmarca dins del programa LIFE AgroForAdapt finançat amb fons de la Unió Europea. La finca de Can Colomer serà un dels espais en els quals s’implantarà el programa LIFE AgroForAdapt destinat a treballar a favor de l’adaptació de zones agrícoles i forestals. En concret s'actuarà a 58 hectàrees de les quals 8 seran objecte d’una reducció de peus d’arbres i la posterior incorporació d’un ramat per pasturar l’espai i garantir el seu manteniment. A les 50 hectàrees restants es netejarà el sotabosc i posteriorment també es treballarà el seu manteniment a través de la silvopastura. L’objectiu últim d’aquesta actuació és incrementar la resiliència del territori demostrant els avantatges econòmics i ambientals derivats de la combinació de vegetació agricultura amb la ramaderia.

El projecte està promogut per l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb fons de la Unió Europea.


 

Relacionats

Notícia

Aquest procés té l'objectiu de consensuar amb la ciutadania quins seran els criteris que han de regir el desenvolupament urbanístic dels barris en el propers 20 anys. 

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Acte
21/04/2022 - 19:00
Auditori de Sant Ildefons. Pl. Carles Navales, s/n. Cornellà de Llobregat

Butlletí