Sant Boi reduirà el 10% de residus en dos anys. Aquest és l'objectiu de la campanya 'Perquè - és +'

16/09/2005 - 00:00
Reduir en 3.600 tones, en el termini de dos anys, els residus que es generen a la ciutat. L' Ajuntament de Sant Boi s'ha plantejat aquest objectiu en el marc del projecte 'A Sant Boi tots hem de saber comptar, perquè - és +', donat l'increment de residus registrats els darrers anys.
Aquest mes de setembre s'ha posat en marxa la campanya de difusió, amb la finalitat d'implicar tots els sectors de la ciutat i poder assolir la reducció de residus esmentada, que equival a un 10%. La Generalitat ha valorat molt positivament el projecte i el finançarà mitjançant una aportació de 51.000 euros.
L'acció més destacable serà la creació, durant el mes d'octubre vinent, de l'Oficina d'Informació de Residus (OIR), que serà el motor del projecte i un punt de referència per a la ciutadania i el teixit industrial i comercial del municipi. Per facilitar les consultes disposarà d'un telèfon d'informació gratuït: el 900 21 2005.
Segons l'ajuntament perquè la iniciativa pugui assolir els resultats esperats, és imprescindible la implicació de tos els sectors de Sant Boi (administració pública, empreses, centres educatius, establiments comercials...). Per aquest motiu, s'han programat diverses actuacions que es duran a terme des d'aquests diferents sectors, com ara l'ús de gots reutilitzables a les festes populars santboianes, un concurs d'idees sobre la reducció dels residus en l'àmbit escolar, la distribució a les comunitats de veïns de l'adhesiu 'Aquí publicitat gratuïta no', la concessió de punts per a les compres més ecològiques i un concurs que premiarà les disfresses que facin referència a la reducció dels residus.

Relacionats

Butlletí