Sant Boi prendrà mesures per estalviar 100.000 euros l'any en el consum energètic d'edificis públics

Font: Ajuntament de Sant Boi del Llobregat
25/04/2013 - 00:00
L'Ajuntament ha encarregat a una empresa especialitzada un diagnòstic sobre el consum dels 4 edificis municipals amb un cost energètic més alt i l'aplicació de solucions pràctiques per reduir-lo de forma immediata. L'Ajuntament vol estalviar un mínim de 100.000 euros l'any gràcies a aquestes mesures.

L'encàrrec fet a l'empresa Estudi Ramon Folch i Associats, SL té com a objectiu millorar l'eficiència energètica i minimitzar el cost de la factura dels edificis municipals. L'electricitat i els sistemes de climatització seran els principals factors estudiats, ja que concentren una part important de la despesa.

Diagnòstic, mesures i pla director
Els quatre equipaments amb un cost energètic més elevat són la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, Can Massallera, l'Olivera i el poliesportiu La Parellada. Es farà una diagnosi de la situació actual en aquests equipaments i s'hi posaran en pràctica mesures d'estalvi que, més endavant, podrien aplicar-se a altres edificis municipals mitjançant un pla director.

El 2012, l'Ajuntament ja va aplicar mesures de reducció del consum en l'enllumenat públic, com ara l'eliminació de punts de llum innecessaris o la col·locació de làmpades amb tecnologia LED en fanals i semàfors. Amb aquestes mesures, va començar a estalviar prop de 90.000 euros l'any.

La importància de canviar els hàbits
La col·laboració de tothom és fonamental per assolir els objectius d'estalvi energètic, ja que els estudis especialitzats en la matèria assenyalen que el cost del consum pot arribar a minvar un 30% amb només un canvi d'hàbits.

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Notícia

Ecologistes, pagesia, infraestructures i administracions dialoguen sobre el futur del Delta del Llobregat en una jornada organitzada per la Generalitat al Prat

Butlletí