Sant Boi posa en marxa l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES)

21/01/2022 - 12:17

Aquesta setmana ha entrat en funcionament a Sant Boi l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES). Un equip de professionals informa, assessora i dona suport a la ciutadania en totes les qüestions relacionades amb el consum d'energia i la transició cap a un model energètic amb menys costos econòmics, ambientals i socials. L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha visitat la nova oficina.

L'OMES està ubicada al carrer de Lluís Castells, 23 (barri Centre). El servei és gratuït, presencial o telemàtic, i per accedir-hi es recomana demanar cita prèvia al telèfon 93 654 82 22. L'horari d'atenció és de dilluns a dijous de 9 a 13 i de 16.30 a 19 hores i els divendres de 9 a 14 hores.

L'OMES ofereix informació, assessorament i suport a la ciutadania per reduir el cost de les factures del gas i l'electricitat, sobre la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les comunitats de veïns o sobre les formes de mobilitat individuals i col·lectives més eficients i sostenibles, entre altres qüestions.

El personal tècnic de l'oficina desenvoluparà projectes de creació de comunitats energètiques per generar energia solar fotovoltaica a les cobertes de diferents equipaments municipals i que llars i famílies dels voltants puguin gaudir dels seus avantatges.

Així mateix, l'oficina s'encarrega del servei municipal d'auditories energètiques en línia per a les llars i els comerços (un servei també gratuït) i d'informar i assessorar la ciutadania sobre ajuts i subvencions existents per a la rehabilitació energètica d'habitatges, la instal·lació d'energia solar fotovoltaica o els punts de recàrrega de vehicles híbrids i elèctrics.

La posada en marxa d'aquesta oficina és una de les accions principals inscrites en l' aposta de Sant Boi per avançar en el camí de la transició ecològica i la lluita contra l'emergència climàtica.

La transició ecològica i la transició digital són les dues grans prioritats del govern municipal per impulsar la reactivació social i econòmica de la ciutat amb una mirada de futur enfocada en sintonia amb els principals reptes identificats per les agendes urbanes de Catalunya, Espanya i Europa. Sant Boi reivindica que aquests processos de transició siguin justos i inclusius.


 

Relacionats

Notícia

La fotovoltaica signa un manifest públic-privat per impulsar les comunitats energètiques a Espanya.

Notícia

Viladecans ha celebrat la primera Àgora del projecte Viladecans pel Clima al Casal de barri Montserratina, una trobada anual entre les persones i organitzacions del municipi implicades en el Pacte local pel Clima per debatre sobre com podem frenar el canvi climàtic i que la gent pugui adaptar-se als seus efectes en temes com l'edificació, el transport i els residus.

Butlletí