Sant Boi obre una aula de natura a Can Palòs

13/06/2013 - 00:00
Situada a la vall de Santa Bàrbara, l'Aula de Natura Can Palós, és una nova peça de la Xarxa d'Equipaments d'Educació per a la Sostenibilitat de Sant Boi, la primera que permet pernoctar i fer-hi estades de més d'un dia. Funcionarà com una casa de colònies especialitzada en l'estudi de la natura i l'agricultura de muntanya i serà gestionada per l'entitat Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya en conveni amb l'Ajuntament.

L'Aula de Natura Can Palòs és el primer i únic equipament ambiental de Sant Boi que ofereix la possibilitat de pernoctar (35 places) i fer estades de més d'un dia. L'edifici es pot llogar com a allotjament i es podran sol·licitar també activitats pedagògiques pensades per fomentar el coneixement, el gaudi i el respecte dels valors naturals. L'oferta s'adreça a esplais, famílies i, a partir del curs vinent, centres educatius.

Can Palós és una masia del segle XVIII situada en una finca de 6 hectàrees on conflueixen una gran diversitat agroforestal, un bosc d'alzines i roures molt ben conservat i el corredor ecològic de la riera de Can Soler, que connecta la muntanya amb el riu. Les activitats pedagògiques que s'hi duran a terme tindran a veure amb aquests elements.

La zona compta amb diferents espècies d'agricultura de muntanya (cirerers, ametllers, oliveres, vinyes i garrofers) amb gran interès per si mateixes i com a factors per a la prevenció d'incendis. L'Ajuntament hi va plantar 800 ceps de les varietats carinyena i garnatxa, que l'any passat van donar la primera collita de vi.

Can Palós també serà punt de referència del recorregut de l'Anell Verd, l'itinerari que connecta totes les àrees d'interès ambiental de Sant Boi.

L'Aula de Natura Can Palós és el tercer equipament que entra en servei de la Xarxa d'Equipaments d'Educació per a la Sostenibilitat de Sant Boi, després de la Masia Torre de la Vila (educació ambiental i estudi dels residus) i el Centre d'Interpretació del Paisatge de l'Ermita de Sant Ramon, que es va inaugurar aquest mes de maig. Per a finals de 2013 està prevista l'obertura del Centre d'Interpretació del Riu Llobregat a la masia Can Julià.

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Notícia

Ecologistes, pagesia, infraestructures i administracions dialoguen sobre el futur del Delta del Llobregat en una jornada organitzada per la Generalitat al Prat

Butlletí