Sant Boi obre accessos al riu i al parc fluvial del Llobregat

Les actuacions formen part d'un gran projecte de recuperació ambiental d'aquest riu
Font: Aj. Sant Boi
11/12/2008 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Rosa Boladeras, van presidir aquest dilluns dia 8 l'acte d'obertura dels accessos al riu i al parc fluvial del Llobregat.

L'entrada en servei de la passarel·la permet anar a peu o amb bicicleta des de l'avinguda de Maria Girona, davant les Termes Romanes, per sobre de la carretera BV-2002, fins a la riba dreta del riu, per sobre un paviment amb forma de fulles. La vorera de l'avinguda de Maria Girona, des de l'estació fins a la passarel·la, s'ha arranjat perquè arribar-hi sigui més fàcil i segur. Una vegada al riu, es podrà passejar, tant en direcció cap al Prat com cap a Santa Coloma de Cervelló, per una xarxa de camins i ponts que creuen la riera Bertran i el canal de la Dreta. L'espai entre els dos cursos d'aigua forma un parc fluvial de 3 hectàrees que s'ha plantat amb vegetació de ribera, amb caràcter ornamental per la seva proximitat al nucli urbà de Sant Boi. En total, més de 200 arbres entre els quals hi ha salzes pollancres, freixes, àlbers i figueres. També s'han sembrat més d'un miler de plantes aquàtiques com el salat, arbustives com la ginesta i enfiladisses com les heures.

Les actuacions, gestionades i projectades per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en el marc del conveni amb la Direcció General de Medi Ambient i Habitatge, són una part del gran projecte per a la recuperació mediambiental i la millora dels accessos de 30 km del riu a la comarca del Baix Llobregat. Amb aquesta finalitat es va constituir el Consorci per a la Recuperació i Conservació del Riu Llobregat, integrat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Entitat metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, la Diputació de Barcelona, el Departament de política Territorial i Obres Públiques, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i l'Administració General de l'Estat mitjançant el Ministeri de Medi Ambient. Les obres del riu s'han tractat des de dues vessants complementàries. Per una banda, com un espai viu i canviant, ple de vida, un espai natural amb la seva pròpia dinàmica i funcionament. Per l'altra, com un espai verd i de lleure periurbà, un lloc de gaudiment per a la ciutadania, tot respectant el medi on es troba.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Butlletí