Sant Boi inaugura un circuit urbà per a bicicletes

El circuit és una de les accions en l'aposta que fa aquest muncipi per incentivar la incorporació de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat
Font: Aj. Sant Boi
15/06/2008 - 00:00

Sant Boi inaugura aquest diumenge un circuit urbà per a bicicletes. Ho farà amb una celebració popular que començarà a les 9 del matí a la rambla de Rafael Casanova i s'allargarà fins a les dues del migdia. El circuit per a bicicletes és una de les accions en l'aposta que fa aquest muncipi per incentivar la incorporació de la bicicleta com a mitjà de transport habitual a la ciutat, dins els objectius del Pacte cívic per la mobilitat.

Durant els mesos de juny, juliol i setembre, tots els diumenges, de les nou del matí a les dues de la tarda, la ciutadania podrà gaudir d'un recorregut habilitat per a que hi transitin les bicicletes amb la seguretat garantida. Es tracta d'un circuit urbà d'un sentit de circulació. Té accessos al riu, Sant Ramon, el parc de la Muntanyeta i la zona agrícola per potenciar que els santboians i santboianes puguin gaudir de l'espai verd del municipi. Els 6 quilòmetres transcorren per trams de vorera, de calçada i de zona per a vianants, per la qual cosa estarà regulat per senyals de trànsit. En el transcurs del passeig hi haurà punts d'atenció ciutadana on es lliurarà un plànol, informació sobre la normativa de circulació i informació d'activitats d'interès que es realitzen a la ciutat. El circuit acostarà la ciutadania a algunes de les activitats lúdiques que se celebraran les properes setmanes, moltes d'elles lligades a les festes de barri.

Segons informa l'ajuntament a través d'un comunicat, aquest itinerari, que es va presentar i consensuar en la comissió de mobilitat, és una prova pilot de cara a crear carrils bici estables a Sant Boi. Diverses entitats de la ciutat s'han implicat en la dinamització del circuit, com l'Associació Bicibaix, el Club Ciclista Sant Boi, el Club Ciclista Casablanca, la penya Madurga o el projecte Biciboi de la Fundació Marianao.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Butlletí