Sant Boi i Gavà entraran al consorci de protecció del delta del Llobregat

El programa d'actuació previst per al 2009 també inclou, entre d'altres, l'aprovació del Pla especial de protecció
Font: Aj. Prat de Llobregat
25/04/2009 - 00:00

Els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i de Gavà s'incorporaran properament al Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, integrat actualment pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i els ajuntaments del Prat i de Viladecans. Així es va establir en la darrera reunió del Consell de Cooperació del consorci, celebrada a Viladecans.

La reunió va estar presidida per la directora general de Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Núria Buenaventura, l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el tinent d'alcalde de Medi Ambient i Ciutat Sostenible de Viladecans, David Massana.

El Consell de Cooperació és l'òrgan de consulta i participació del consorci, i està està format per organismes, entitats i empreses tant del sector públic com del privat. També en formen part les entitats naturalistes, culturals i esportives vinculades als espais naturals, així com les universitats i centres de recerca que tinguin com a àmbit d'estudi el delta del Llobregat i personalitats de reconeguda vàlua pel coneixement o la defensa que fan dels espais naturals.

En la sessió també es va informar de les actuacions dels últims anys i del programa d'actuació previst per al 2009, en el qual figuren com a reptes més immediats, entre d'altres, l'aprovació del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del delta del Llobregat, la consolidació dels programes de preservació de la biodiversitat i l'ampliació i millora de l'equipament, els serveis i les activitats per a l'ús públic.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Butlletí