Sant Boi enforteix el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
07/03/2016 - 10:11

Una declaració institucional de l'Ajuintament de Sant Boi de Llobregat assumeix per a la ciutat els objectius dels darrers acords europeus i mundials i la voluntat de reduir en un 40% les emissions de CO2 a l’atmosfera d’aquí a l’any 2030.

La declaració institucional, aprovada per unanimitat en la darrera sessió del Ple municipal, expressa l’adhesió als objectius plantejats recentment per acords internacionals com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Nacions Unides), l’Acord de París i la Declaració de París (195 països) i el nou Pacte dels alcaldes sobre el clima i l’energia (Unió Europea) .

A finals de 2012, la ciutat de Sant Boi ja havia assolit l’objectiu de reducció d’emissions que s’havia plantejat per a l’any 2020 en el marc dels acords internacionals de referència en la dècada passada. Aquesta ràpida reducció de les emissions ha estat possible en gran part gràcies a la realització progressiva de les mesures previstes en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Sant Boi (PAES).

L’Ajuntament treballarà per incorporar a la realitat municipal els objectius esmentats i continuarà fomentant actuacions per a la utilització eficient dels recursos i la sostenibilitat ambiental, en especial per mitigar el canvi climàtic i adaptar-se als seus efectes. Les accions que es duguin a terme inclouran criteris en tres vessants: ambiental, social i econòmica.

Categories: 

Relacionats

Notícia

Actualment, es troba en procés d’implantació a la finca de Can Colomer un projecte per a estudiar la resistència climàtica amb sistemes agroforestals.

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Butlletí