Sant Boi enforteix el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
07/03/2016 - 10:11

Una declaració institucional de l'Ajuintament de Sant Boi de Llobregat assumeix per a la ciutat els objectius dels darrers acords europeus i mundials i la voluntat de reduir en un 40% les emissions de CO2 a l’atmosfera d’aquí a l’any 2030.

La declaració institucional, aprovada per unanimitat en la darrera sessió del Ple municipal, expressa l’adhesió als objectius plantejats recentment per acords internacionals com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Nacions Unides), l’Acord de París i la Declaració de París (195 països) i el nou Pacte dels alcaldes sobre el clima i l’energia (Unió Europea) .

A finals de 2012, la ciutat de Sant Boi ja havia assolit l’objectiu de reducció d’emissions que s’havia plantejat per a l’any 2020 en el marc dels acords internacionals de referència en la dècada passada. Aquesta ràpida reducció de les emissions ha estat possible en gran part gràcies a la realització progressiva de les mesures previstes en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Sant Boi (PAES).

L’Ajuntament treballarà per incorporar a la realitat municipal els objectius esmentats i continuarà fomentant actuacions per a la utilització eficient dels recursos i la sostenibilitat ambiental, en especial per mitigar el canvi climàtic i adaptar-se als seus efectes. Les accions que es duguin a terme inclouran criteris en tres vessants: ambiental, social i econòmica.

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat el Pla d'emergència climàtica i transició ecològica 2023-2030, un document amb 85 accions per tal de mitigar els efectes del canvi climàtic i transitar cap a un model de desenvolupament més sostenible i ecològic. 

Butlletí