Sant Boi canvia de sistema per a la recollida de residus comercials

Més del 20% dels residus que es generen a les ciutats procedeixen del sector comercial
Font: Aj. Sant Boi
16/07/2008 - 00:00

Des d'ahir dimarts 15 de juliol, Sant Boi fa servir un nou sistema per a la recollida de residus comercials. Fins ara, els establiments dipositaven els residus als contenidors del carrer i l'ajuntament s'encarregava de la seva recollida. La llei de residus de la Generalitat determina però que la gestió ha de ser assumida pels establiments mateixos. D'acord amb aquesta normativa, a partir d'ara els comerços de la ciutat podran triar entre dues opcions a l'hora de fer la recollida: lliurar els residus pel seu compte a una empresa privada autoritzada o bé sol·licitar el servei a l'ajuntament, que se'n farà càrrec mitjançant CORESSA. Si trien aquesta segona possibilitat, hauran de pagar una taxa que s'ha fixat segons les categories i els criteris aconsellats per l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient.

Un sistema "més racional i sostenible"
Segons informa el consistori a través d'un comunicat, s'aprofitarà el canvi per modificar també el sistema de recollida i "fer-lo més racional i sostenible". Més del 20% dels residus que es generen a les ciutats procedeixen del sector comercial, de manera que si es recullen juntament amb els residus domiciliaris, sovint desborden la capacitat dels contenidors i causen males olors.

El nou sistema evitarà aquests problemes, ja que en la majoria dels casos la recollida es farà a la porta dels establiments en un horari convingut. Els comerços hauran de tenir els seus propis contenidors, que els seran lliurats per CORESSA si opten per la recollida municipal (un restaurant, per exemple, rebrà un contenidor per a vidre i un altre per a matèria orgànica).

Segons assegura el consistori, "amb aquesta fórmula de gestió s'incrementaran els índexs de recollida selectiva i el cost que haurà d'assumir cada establiment estarà més ajustat a la quantitat de residus que generi".

L'ajuntament porta a terme, establiment per establiment, la campanya informativa prèvia a la posada en marxa del nou sistema, que funciona amb èxit al nucli antic des de l'any 2005.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Butlletí