Sant Andreu de Llavaneres vol millor la qualitat de la recollida d'orgànica

L'ajuntament engega la campanya 'Creus que això és orgànic?'
Font: Aj. Sant Andreu Llavaneres
18/09/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

La Regidoria de Medi Ambient de Sant Andreu de Llavaneres ha posat en marxa una campanya informativa per millorar la recollida de la matèria orgànica. S'està repartint per les llars material divulgatiu i es faran punts d'informació al carrer, els dies 18, 19, 25 i 26 de setembre, per conscienciar els veïns de la necessitat de fer-ho bé per tres motius: legal, econòmic i ètic i ecològic. La cloenda de la campanya serà el 3 d'octubre amb una festa al parc de Ca l'Alfaro.

L'objectiu principal de la campanya és conscienciar la població de per què s'ha de separar bé la matèria orgànica. Els motius més importants són tres:

Legal: és obligatori per llei.
Ètic i ecològic: és un hàbit més sostenible perquè representa la reducció dràstica de les escombraries que fins fa poc es portaven a incinerar i, per tant, es redueix el nombre d'emissions contaminants a l'atmosfera.
Econòmic: no separar bé la matèria orgànica té una penalització que es tradueix en la reducció dels ajuts econòmics que reben les administracions municipals.

Segons informa el consistori, la recollida selectiva a Llavaneres està funcionant bé, però cal parar més atenció en el que es diposita en el contenidor de les restes de menjar, perquè s'hi ha arribat a trobar materials molt allunyats d'aquesta fracció d'escombraries, com una planxa, un ós de peluix o una bombeta. Per tant, amb aquesta campanya es tornarà a explicar què és i què no és matèria orgànica.

Més informació: Documentació de la campanya

AdjuntMida
Image icon Un dels cartells de la campanya39.33 KB

Relacionats

Article

El temporal Gloria, que va passar entre els dies 20 i 23 de gener del 2020, va sacsejar el litoral tant a la seva part emergida com a la submergida.

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Butlletí