Salou revisa la xarxa d’aigües del municipi per optimitzar el servei

Font: Ajuntament de Salou
08/06/2016 - 08:33

Salou està treballant en la millora i optimització del consum d’aigua al municipi a través de diverses mesures que busquen prioritzar un estalvi i reduir els costos.

L’empresa concessionària de l’aigua, Sorea, ha revisat ja la xarxa d’abastament de Covamar i del barri de la Salut per detectar fuites. També s’han instal·lat sortidors d’aigua intel·ligents que utilitzen aigua de pou per al rec de zones verdes i de neteja viària.

En aquest sentit, des d’Enginyeria de l'Ajuntament de Salou s’ha treballat conjuntament amb altres departaments municipals per implementar un seguit de mesures ‘smart city’ amb l’empresa concessionària de l’Aigua, Sorea. D’una banda, s’ha destinat un equip de treball per tal de detectar fugues en la xarxa d’abastament d’aigua. Concretament, els treballs s’han dut a terme a Covamar i aquesta darrera setmana ho ha fet al voltant del barri de la Salut i Passeig Miramar, on s’han localitzat fins a 4 fuites a la xarxa d'aigua potable que es detecten a través d’un equip d’injecció amb heli.

El regidor Toni Brull, responsable de Salou a la Mancomunitat de l’Aigua assenyalava que hi ha diverses línies de treball obertes per tal de ser més eficients en el control de l'aigua. Respecte d'aquesta actuació, Brull explicava que “malgrat tot Salou compta amb un dels rendiments més elevats a la xarxa de subministrament d'aigua de Tarragona, propers al 80%. És a dir, disposem d’una xarxa d’aigua que té molt poques pèrdues, però malgrat tot estem molt pendents de la xarxa per optimitzar el servei”.

A més, s’han instal·lat fins a 3 sortidors intel·ligents d’aigua als carrers Barbastre –darrere del Parc de la Ciutat-, a la plaça Venus i també a la avinguda Antoni Gaudí que serveixen per a la neteja de carrers i rec de zones públiques. Aquests sortidors extreuen l’aigua de pou, per tant generant un estalvi en el consum de les quotes assignades a Salou amb el minitransvasament i només es poden engegar amb un codi i una clau que detecta el màxim consum permès en funció d’una quota assignada prèviament. Per Brull “es tracta d’implementar mesures que afavoreixin la sostenibilitat, molt especialment quan afecta un recurs tan important com és l'aigua. La instal·lació d'aquestes preses d'aigua intel·ligents segur que repercuteixen positivament en una millora dels recursos hídrics i un estalvi en la factura de consum d'aigua del municipi”. Properament se n’instal·larà un altre al carrer Louis Braille i un cinquè a un punt de la ciutat que encara està en estudi.

Pel que fa a altres mesures que s'estan implementat per afavorir l'estalvi i també el control en el consum d’aigua a Salou afecten els grans productors; és a dir a hotels i grups de apartaments. En aquests hotels i ressorts turístics s'han instal·lat comptadors intel·ligents d'aigua que permeten la telectura per part la concessionària però també la consulta en línia a través d'una web per part dels usuaris. "Amb aquestes mesures afavorim que es pugui portar un control més estricte per detectar possibles fuites, per exemple en una piscina, o es programin alertes de consum. És a dir, tractar de ser conscients al màxim que manegem un bé escàs i posem la tecnologia punta al servei del consumidor ".


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat el canvi de model en la gestió de l’aigua, que passarà a ser municipal a partir d’aquest pròxim any. Els regidors han arpovat que la gestió de l’aigua l’assumeixi directament l’Ajuntament després que aquest servei s’hagi prestat a través d’un contracte d’arrendament de serveis amb Sorea des de l’any 1991.

Notícia

Seguint criteris d'innovació, eficiència i sostenibilitat, l'Ajuntament d'Argentona ha iniciat el procés d'instal·lació del sistema de telegestió amb l'objectiu de controlar via Internet la xarxa de programadors de reg dels espais verds del municipi. La primera, de les diverses actuacions programades, s'ha dut a terme a la Plaça Montserrat aprofitant les obres de reurbanització d'aquesta zona verda.

Article

L’Institut d’Horticultura de Reus ha estat l’encarregat de dur a terme les tasques de plantació. Per altra banda, l’empresa Pau Alomà Llosa ha estat la guanyadora del concurs pel subministrament de les espècies.

Butlletí