Sabadell, referència mundial en recollida de residus

10/02/2012 - 00:00

L'edifici soterrat de la Central Pneumàtica de Recollida de Residus de Sabadell, situada al Parc Catalunya, s'ha posat en marxa aquest dimarts. L'equipament, ubicat 10 metres sota terra, evita que els veïns pateixen problemes de males olors i és únic al món perquè compta amb un sistema de recollida selectiva amb quatre grans dipòsits: paper i cartró, envasos, matèria orgànica i rebuig, ha informat Ràdio Sabadell 94.6.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha assegurat que el nou sistema de recollida pneumàtica suposa molts avantatges per la ciutat. D’una banda, suposa que "els camions de recollida d’escombraries s’estalviïn 30.000 quilòmetres cada any, de manera que es produeix un important estalvi energètic". 

De l’altra, suposa més comoditat pels veïns del Centre, ja que podran tirar les seves deixalles "a qualsevol hora del dia, qualsevol dia de la setmana en qualsevol dels 38 punts de recollida que hi haurà per tot el barri", segons l'alcalde.

En qualsevol cas, el sistema no estarà en marxa al centre de la ciutat fins d’aquí uns mesos, previsiblement "aquest mateix any", segons Bustos. Mentrestant, a l’equipament del Parc Catalunya només hi arriba la brossa de l’Eix Macià i del barri de Can Llong, que no tenen recollida selectiva.

Relacionats

Article

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

Notícia

Sabadell distribuirà aigua regenerada i freàtica equivalent al 20% de l’aigua que la ciutat consumeix en un any.

Notícia

El consum municipal d’aigua s’ha reduït prop d’un 34% en un any

Butlletí