Sabadell, referència mundial en recollida de residus

10/02/2012

L'edifici soterrat de la Central Pneumàtica de Recollida de Residus de Sabadell, situada al Parc Catalunya, s'ha posat en marxa aquest dimarts. L'equipament, ubicat 10 metres sota terra, evita que els veïns pateixen problemes de males olors i és únic al món perquè compta amb un sistema de recollida selectiva amb quatre grans dipòsits: paper i cartró, envasos, matèria orgànica i rebuig, ha informat Ràdio Sabadell 94.6.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha assegurat que el nou sistema de recollida pneumàtica suposa molts avantatges per la ciutat. D’una banda, suposa que "els camions de recollida d’escombraries s’estalviïn 30.000 quilòmetres cada any, de manera que es produeix un important estalvi energètic". 

De l’altra, suposa més comoditat pels veïns del Centre, ja que podran tirar les seves deixalles "a qualsevol hora del dia, qualsevol dia de la setmana en qualsevol dels 38 punts de recollida que hi haurà per tot el barri", segons l'alcalde.

En qualsevol cas, el sistema no estarà en marxa al centre de la ciutat fins d’aquí uns mesos, previsiblement "aquest mateix any", segons Bustos. Mentrestant, a l’equipament del Parc Catalunya només hi arriba la brossa de l’Eix Macià i del barri de Can Llong, que no tenen recollida selectiva.

Relacionats

Notícia

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Sabadell del mes de febrer va aprovar la Declaració d’emergència climàtica i Agenda 2030 de Sabadell, amb la qual l’Ajuntament es compromet a lluitar per la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Article

La rehabilitació de l’edifici s’està fent en el marc del projecte europeu Houseful format per 16 socis de diversos països europeus i 4 projectes pilots (dos dels projectes són comandats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya). Aquesta actuació proposa un canvi de paradigma cap a un sector de l’habitatge fonamentat en l’economia circular.

Notícia

Sis escoles de Sabadell i l’edifici de Promoció Econòmica, el Vapor Llonch, disposaran durnat el 2020 d’instal·lacions solars fotovoltaiques per l’autoconsum. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat l’inici de contractació de les obres. Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport de la xarxa en què l’energia generada serà autoconsumida instantàniament sempre que sigui possible, i els excedents, en que de produir-se, seran abocats a la xarxa general.

Butlletí