Sabadell, referència mundial en recollida de residus

10/02/2012

L'edifici soterrat de la Central Pneumàtica de Recollida de Residus de Sabadell, situada al Parc Catalunya, s'ha posat en marxa aquest dimarts. L'equipament, ubicat 10 metres sota terra, evita que els veïns pateixen problemes de males olors i és únic al món perquè compta amb un sistema de recollida selectiva amb quatre grans dipòsits: paper i cartró, envasos, matèria orgànica i rebuig, ha informat Ràdio Sabadell 94.6.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha assegurat que el nou sistema de recollida pneumàtica suposa molts avantatges per la ciutat. D’una banda, suposa que "els camions de recollida d’escombraries s’estalviïn 30.000 quilòmetres cada any, de manera que es produeix un important estalvi energètic". 

De l’altra, suposa més comoditat pels veïns del Centre, ja que podran tirar les seves deixalles "a qualsevol hora del dia, qualsevol dia de la setmana en qualsevol dels 38 punts de recollida que hi haurà per tot el barri", segons l'alcalde.

En qualsevol cas, el sistema no estarà en marxa al centre de la ciutat fins d’aquí uns mesos, previsiblement "aquest mateix any", segons Bustos. Mentrestant, a l’equipament del Parc Catalunya només hi arriba la brossa de l’Eix Macià i del barri de Can Llong, que no tenen recollida selectiva.

Relacionats

Article

Un total de 110 alumnes de 1r Cicle d’ESO han trepitjat durant aquesta setmana les dues “Habitacions” dels Mals Fums instal·lades al Parc Central del Vallès a Sabadell, amb una valoració positiva per part de docents i alumnat.

Notícia

El projecte és una iniciativa d’Ecoserveis i té l’objectiu de fomentar l’autoconsum col·lectiu ja que aquest pot generar un estalvi econòmic a les famílies, promoure un nou model energètic a les llars i apoderar les comunitats, transmetent-les el coneixement sobre els avantatges, requisits o normatives relacionades amb l’autoconsum col·lectiu.

Notícia

En el marc del 1er Congrés de Qualitat de l'Aire es va constituir i reunir la Taula política per la qualitat de de l’aire del Vallès Occidental. Aquest òrgan, fruit de l’acord del Consell d’Alcaldies, ha d’elaborar el Pla Supramunicipal per la qualitat de l’aire de la comarca, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Butlletí