Sabadell presenta el seu Informe de Sostenibilitat 2009

El municipi iniciarà enguany un procés participatiu i de reflexió al voltant del futur de l'Agenda 21 Local
Font: Aj. Sabadell
11/03/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Sabadell acaba de presentar el seu informe anual en matèria de sostenibilitat, l'Informe de Sostenibilitat 2009, un document que recull l'avaluació estratègica i quantitativa del procés d'Agenda 21 Local Sabadell Sostenible, iniciat el 2002 i que es concreta ara en el vuitè any d'implantació. Com a novetat, durant aquest any s'iniciarà un procés participatiu i de reflexió, Agenda 21+10, al voltant dels resultats, les barreres, els reptes i l'evolució de l'Agenda 21 Local i amb l'objectiu de plantejar nous compromisos en matèria de sostenibilitat local.

L'Informe de Sostenibilitat 2009 presenta els avenços més destacats i mostra l'evolució dels 17 indicadors principals de la ciutat pel que fa a l'Agenda 21, associats a un total de quinze aspectes, com ara: rodal, Ripoll, canvi climàtic, participació, activitat econòmica, gestió energètica, aigua, soroll o parcs i jardins, entre d'altres. D'aquest informe, destaca el salt qualitatiu de la utilització d'aigües residuals, que es multiplica per quatre en el termini dels darrers cinc anys; l'evolució molt positiva de la recollida selectiva de residus, que duplica el seu percentatge; i la producció local d'energies renovables, que es multiplica per set pel mateix període de cinc anys. 

A més, a cada apartat es troba una llista d'actuacions emblemàtiques i els reptes de futur identificats per assolir la plena implantació dels objectius de l'Agenda 21 Local. Entre aquests objectius, cal destacar el treball cap a una nova societat de producció econòmica baixa en carboni, prevenció de residus o aprofundir en la participació ciutadana en una ciutat de qualitat urbana ambiental, sempre acompanyada d'una forta cohesió social, entre d'altres. 

Cal destacar que l'Agenda 21 Local té, des de finals de 2009, un nou aliat en la planificació en sostenibilitat. Es tracta de l'Estratègia Municipal per a la Mitigació del Canvi Climàtic de Sabadell (2008-2012), una eina clau per aplicar els compromisos del municipi amb el Protocol de Kyoto i el Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic de la Unió Europea. L'Oficina Municipal de l'Energia i el Pla de Mobilitat Urbana de Sabadell amplien les eines de gestió disponibles actualment per arribar al compliment dels objectius plantejats. 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Prop de 30 científics d'una vintena de països europeus es van trobar al Museu de Ciències Naturals de Granollers per avançar en el treball en xarxa amb tres objectius: avaluar mitjançant models l’estat de les poblacions europees de ratpenats per veure com els afecta el canvi climàtic; crear una xarxa de seguiment d'aquesta animals d’abast europeu; i fer una aproximació econòmica dels efectes sobre l'agricultura a causa de la disminució en la població de ratpenats, uns mamífers amenaçats per l'escalfament global.  

Notícia

Els dos governs locals han acordat signar un conveni per dur a terme conjuntament la redacció del projecte i la seva execució, que partirà de Vallromanes i finalitzarà al Pavelló de Vilanova del Vallès, passant per l’institut d’aquest municipi. La previsió dels dos consistoris és que la redacció se’n faci el 2020.

Notícia
 

Un dels objectius dels pròxims anys de la nova direcció del Consorci Besòs tordera és impulsar l’economia circular. La nova Junta pel mandat 2019-2023 amb Josep Monràs al capdavant buscarà aconseguir més finançament a través de crear sinergies entre els diferents serveis de l’ens, com ara les depuradores.

Butlletí