Sabadell presenta el seu Informe de Sostenibilitat 2009

El municipi iniciarà enguany un procés participatiu i de reflexió al voltant del futur de l'Agenda 21 Local
Font: Aj. Sabadell
11/03/2010 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Sabadell acaba de presentar el seu informe anual en matèria de sostenibilitat, l'Informe de Sostenibilitat 2009, un document que recull l'avaluació estratègica i quantitativa del procés d'Agenda 21 Local Sabadell Sostenible, iniciat el 2002 i que es concreta ara en el vuitè any d'implantació. Com a novetat, durant aquest any s'iniciarà un procés participatiu i de reflexió, Agenda 21+10, al voltant dels resultats, les barreres, els reptes i l'evolució de l'Agenda 21 Local i amb l'objectiu de plantejar nous compromisos en matèria de sostenibilitat local.

L'Informe de Sostenibilitat 2009 presenta els avenços més destacats i mostra l'evolució dels 17 indicadors principals de la ciutat pel que fa a l'Agenda 21, associats a un total de quinze aspectes, com ara: rodal, Ripoll, canvi climàtic, participació, activitat econòmica, gestió energètica, aigua, soroll o parcs i jardins, entre d'altres. D'aquest informe, destaca el salt qualitatiu de la utilització d'aigües residuals, que es multiplica per quatre en el termini dels darrers cinc anys; l'evolució molt positiva de la recollida selectiva de residus, que duplica el seu percentatge; i la producció local d'energies renovables, que es multiplica per set pel mateix període de cinc anys. 

A més, a cada apartat es troba una llista d'actuacions emblemàtiques i els reptes de futur identificats per assolir la plena implantació dels objectius de l'Agenda 21 Local. Entre aquests objectius, cal destacar el treball cap a una nova societat de producció econòmica baixa en carboni, prevenció de residus o aprofundir en la participació ciutadana en una ciutat de qualitat urbana ambiental, sempre acompanyada d'una forta cohesió social, entre d'altres. 

Cal destacar que l'Agenda 21 Local té, des de finals de 2009, un nou aliat en la planificació en sostenibilitat. Es tracta de l'Estratègia Municipal per a la Mitigació del Canvi Climàtic de Sabadell (2008-2012), una eina clau per aplicar els compromisos del municipi amb el Protocol de Kyoto i el Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic de la Unió Europea. L'Oficina Municipal de l'Energia i el Pla de Mobilitat Urbana de Sabadell amplien les eines de gestió disponibles actualment per arribar al compliment dels objectius plantejats. 

Municipis: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Article
Inscripcions obertes

Les inscripcions ja estan obertes a l'esdeveniment de referència del sector acústic a nivell de Catalunya, que tindrà lloc el 25 i 26 d'abril del 2022 al Teatre auditori de Granollers.

Notícia

La Declaració de Mollet fa una crida a que totes les ciutats del món implementin la velocitat màxima de 30 km/h, en base “a l’evidència existent” de la menor afectació en les lesions en un impacte a menys velocitat. Es tracta del text de consideracions i compromisos de les ponències i les taules rodones del III Congreso Internacional para Profesionales de la Seguridad y la Educación Vial, que la ciutat ha acollit aquest novembre. Experts que han participat al certamen han assegurat que Mollet és un model a seguir en la reducció de l’accidentalitat i l’educació viària.

Butlletí