Sabadell presenta el seu full de ruta per lluitar contra el canvi climàtic

L'estratègia té com a fita final la reducció de les emissions de CO2 equivalents municipals en un 6,75%
Font: Aj. Sabadell
12/11/2009

Després que el passat mes de maig aprovés l'Estratègia Municipal per a la Mitigació del Canvi Climàtic 2008-2012, el proper 18 de novembre Sabadell presenta públicament el seu pla estratègic municipal per lluitar con el canvi climàtic, el full de ruta que dóna resposta al compromís de la ciutat amb el Protocol de Kyoto i el Pacte d'Alcaldes/esses, signat pel consistori l'octubre de 2008. 

L'estratègia té com a fita final la reducció de les emissions de CO2 equivalents municipals en un 6,75% pel període 2008-2012, incloent tots els sectors generadors d'emissions, no només les dependències municipals (aquest és un fet diferencial respecte d'altres Plans d'Acció d'Energia Sostenibles locals aprovats). Aquesta reducció suposa passar de 4,36 tones de CO2 equivalent anual per càpita a 3,98.

Protocol de Sostenibilitat
Segons informa el consistori, aquest pla estratègic recull tot el treball realitzat pels 27 agents socials del municipi que conformen el Protocol per a la Sostenibilitat i el Canvi Climàtic a Sabadell, òrgan de decisió en la política energètica i sostenibilitat, i que ha comptat amb el recolzament tècnic i metodològic dels tècnics municipals i de l'empresa consultora Minuartia. De fet, el Protocol ha estat guardonat per la Diputació de Barcelona amb el premi per la millor iniciativa local del 2008 en eficiència i estalvi energètic, en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants.

25 projectes i 8 iniciatives
El pla de treball de l'estratègia consta de 25 projectes i 8 iniciatives, aglutinades principalment sota els eixos de gestió energètica intel·ligent i una mobilitat orientada als desplaçaments no motoritzats. Aquests projectes, de diversa temàtica i profunditat, precisen de la col·laboració de tots els agents implicats per arribar a complir els objectius de reducció i, molt especialment, de la ciutadania i dels sectors productius.

Alguns exemples d'actuacions incloses en l'estratègia i que s'estan duent a terme són: estacions de recàrrega a la via pública per vehicles elèctrics, tasques de formació en gestió energètica pel personal municipal, millora de la xarxa municipal de recollida selectiva, substitució de bombetes per LEDs, campanya d'estalvi energètic a nivell domèstic amb comptadors intel·ligents, millora de l'eficiència i estalvi energètic d'equipaments municipals...

En aquest sentit, Sabadell disposa de dues noves eines per afrontar aquests reptes. Es tracta de l'Oficina Municipal de l'Energia, creada el 2008, i el Pla de Mobilitat Urbana de Sabadell 2009-2014.

Municipis: 

Relacionats

Acte
10/09/2019
Centre Cultural La Marineta a Mollet del Vallès
Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

Durant el curs escolar 2018-19, 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis de les conques del Besòs i la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs-Tordera.

Butlletí