Sabadell instal·la a la plaça del Primer de Maig, el primer parc infantil de Catalunya fabricat amb materials plàstics reciclats

11/07/2022 - 13:39

A més de les xarxes de pesca recuperades del fons marí, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials post consum obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

La substitució dels antics jocs infantils de la plaça del Primer de Maig va començar el passat dilluns i està previst que les obres d’adequació de la plaça estiguin enllestides a finals de mes. Aquesta actuació inclou la instal·lació de diferents elements que s’han fabricant exclusivament a partir de diferents residus post consum reciclats.

A més de les xarxes de pesca recuperades del fons marí, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials post consum obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

La instal·lació, pressupostada en 12.499,90 euros, preveu posar a disposició dels nens i nenes un total de sis jocs nous per a infants a partir dels sis mesos.

Tobogans, gronxadors i molles formaran part del conjunt lúdic producte del reciclatge, fabricats per l’empresa Kompan. Són els primers jocs d’aquestes característiques ja que fins ara no es comercialitzaven productes d’aquest tipus fabricats amb residus plàstics.

 

Pla de millora

La renovació dels jocs d’aquesta plaça forma part d’un pla de millora dels parcs infantils que està duent a terme l’Ajuntament. Està previst instal·lar 16 jocs nous a altres punts de la ciutat en les properes setmanes. Una actuació pressupostada en prop de 50.000 euros.

Les millores s’estan duent a terme sota criteris de sostenibilitat. A més, de l’ús de materials reciclats a la plaça Primer de Maig, a altres punts de la ciutat s’han instal·lat propostes lúdiques de fusta.

En els darrers tres anys l’Ajuntament ha invertit prop de 2 milions d’euros en la remodelació i millora de diferents parcs infantils.


 

Relacionats

Article

Des del consistori es fa una crida al civisme per tal que s’evitin conductes que embrutin la via pública i per a què, entre tots i totes, es contribueixi a mantenir neta la ciutat.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa cedeix 308 bicicletes abandonades a l'entitat Biciclot perquè tinguin una segona vida

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí