Sabadell impulsa un pla de mesures per millorar la mobilitat al centre del municipi

Un dels objectius és evitar la circulació innecessària en busca d'aparcament
Font: Aj. Sabadell
15/09/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Sabadell ha posat en marxa un pla de mesures per tal de millorar la mobilitat dels carrers del centre, principalment dels afectats per les obres. Algunes d'aquestes mesures seran de caràcter excepcional i per un període limitat de temps, mentre que d'altres seran definitives.

De fet, la voluntat municipal passa per tres objectius bàsics, segons explica el regidor d'Espai Públic, Paco Bustos: "hem dissenyat un pla que preveu donar més fluïdesa a l'anella del Centre, alhora que pretén evitar la circulació innecessària en busca d'aparcament. A més, hem volgut millorar la tasca de portar els nens i nenes al col·legi facilitant el transport escolar".

En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Juan Carlos Sánchez, assenyala que "des de finals de juliol s'ha treballat intensament per veure quins punts de la xarxa viària calia abordar per donar un servei més adient. A més, l'inici del curs escolar suposa un factor afegit, ja que els autocars han d'estacionar per agafar i deixar els alumnes". Sánchez també ha explicat que per poder facilitar l'aplicació de totes mesures i, alhora, donar fluïdesa al trànsit "hi haurà un servei policial dedicat a agilitar la mobilitat".

Entre les actuacions previstes al pla es reforçarà la senyalització informativa d'accés i sortida als aparcaments públics. Des del consistori es recomana als conductors que l'elecció de l'aparcament es faci en funció de la zona de procedència, per evitar d'aquesta manera haver de travessar tot el Centre.

Inici de curs
Amb l'inici del curs escolar, s'ha facilitat informació a tots els centres educatius afectats per les obres d'ampliació de voreres. Amb la intenció de facilitar el transport escolar, es permetrà la circulació d'autocars pel passeig de Manresa i el passeig de la Plaça Major, que actualment estan tallats per les obres del Metro de Sabadell. A més, es permetran les operacions d'encotxament i desencotxament al passeig de la Plaça Major, amb petició prèvia de permís per evitar concentracions a la mateixa hora.

A les escoles directament afectades se'ls ha facilitat -tant per escrit com de manera presencial- els consells per portar i recollir l'alumnat, en funció dels carrers afectats per obres. Totes aquestes directrius compten amb el vistiplau de l'equip de direcció de l'escola.

Municipis: 

Relacionats

Article

Es tracta d’una proposta de recerca de 4 anys, liderada per la Universitat de Bolonya, que potenciarà el cultiu de productes de proximitat dins el terme municipal per garantir la sobirania alimentària i la qualitat dels aliments

Acte
10/09/2019
Centre Cultural La Marineta a Mollet del Vallès
Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Butlletí