Sabadell impulsa un pla de mesures per millorar la mobilitat al centre del municipi

Un dels objectius és evitar la circulació innecessària en busca d'aparcament
Font: Aj. Sabadell
15/09/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Sabadell ha posat en marxa un pla de mesures per tal de millorar la mobilitat dels carrers del centre, principalment dels afectats per les obres. Algunes d'aquestes mesures seran de caràcter excepcional i per un període limitat de temps, mentre que d'altres seran definitives.

De fet, la voluntat municipal passa per tres objectius bàsics, segons explica el regidor d'Espai Públic, Paco Bustos: "hem dissenyat un pla que preveu donar més fluïdesa a l'anella del Centre, alhora que pretén evitar la circulació innecessària en busca d'aparcament. A més, hem volgut millorar la tasca de portar els nens i nenes al col·legi facilitant el transport escolar".

En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Juan Carlos Sánchez, assenyala que "des de finals de juliol s'ha treballat intensament per veure quins punts de la xarxa viària calia abordar per donar un servei més adient. A més, l'inici del curs escolar suposa un factor afegit, ja que els autocars han d'estacionar per agafar i deixar els alumnes". Sánchez també ha explicat que per poder facilitar l'aplicació de totes mesures i, alhora, donar fluïdesa al trànsit "hi haurà un servei policial dedicat a agilitar la mobilitat".

Entre les actuacions previstes al pla es reforçarà la senyalització informativa d'accés i sortida als aparcaments públics. Des del consistori es recomana als conductors que l'elecció de l'aparcament es faci en funció de la zona de procedència, per evitar d'aquesta manera haver de travessar tot el Centre.

Inici de curs
Amb l'inici del curs escolar, s'ha facilitat informació a tots els centres educatius afectats per les obres d'ampliació de voreres. Amb la intenció de facilitar el transport escolar, es permetrà la circulació d'autocars pel passeig de Manresa i el passeig de la Plaça Major, que actualment estan tallats per les obres del Metro de Sabadell. A més, es permetran les operacions d'encotxament i desencotxament al passeig de la Plaça Major, amb petició prèvia de permís per evitar concentracions a la mateixa hora.

A les escoles directament afectades se'ls ha facilitat -tant per escrit com de manera presencial- els consells per portar i recollir l'alumnat, en funció dels carrers afectats per obres. Totes aquestes directrius compten amb el vistiplau de l'equip de direcció de l'escola.

Municipis: 

Relacionats

Article

La rehabilitació de l’edifici s’està fent en el marc del projecte europeu Houseful format per 16 socis de diversos països europeus i 4 projectes pilots (dos dels projectes són comandats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya). Aquesta actuació proposa un canvi de paradigma cap a un sector de l’habitatge fonamentat en l’economia circular.

Article

L’objectiu és que la llera del riu Ripoll presenti una vegetació herbàcia pròpia, amb espècies d’hidròfits adaptades a les condicions de la zona, que ajudin la fauna a refugiar-se on viu, millorin l’hàbitat i tinguin una bona resiliència a les freqüents pertorbacions pròpies de les dinàmiques naturals de l’espai.

Notícia
Mollet presentarà les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd a París

L’objectiu de la trobada ha estat compartir experiències entorn al medi ambient entre els diversos municipis i regions seleccionats  i aprofundir en les oportunitats que representen els projectes europeus o institucions com el Banc Europeu d’Inversions, pel que fa al finançament i suport tècnic en les diverses iniciatives per a accelerar l’acció climàtica a nivell local.

Butlletí