Sabadell, guardonada pels Premis ManagEnergy Local d'Energia

Font: Ajuntament de Sabadell
26/04/2011

Com en anys anteriors, ManagEnergy, la iniciativa de suport tècnic del programa Energia Intel.ligent Europa de la Comissió Europea, ha distingit diversos projectes en l'àmbit de les energies renovables i l'eficiència energètica, amb especial atenció a nivell local i regional.

El projecte de l'Oficina Local de l'Energia de Sabadell ‘Campanya comptadors intel·ligents'  ha estat guardonat amb un accèssit en el marc dels Premis ManagEnergy Local de l'energia en la categoria de sensibilització i projectes d'informació.

Els comptadors intel·ligents d'energia són uns dispositius que indiquen en temps real quin és el consum elèctric d'una llar. De manera addicional, indiquen l'impacte climàtic equivalent, en termes d'emissions de CO2, i la despesa econòmica que se'n deriva. Es tracta d'una eina dirigida a la conscienciació sobre el consum, que presenta una triple informació (consum en kWh, despesa en euros i emissions associades en kg de CO2), i que persegueix l'estalvi energètic a les llars. L'objectiu és posar sobre la taula la discussió sobre la factura energètica en l'àmbit domèstic, promovent així la corresponsabilitat dels ciutadans en la reducció dels gasos d'efecte hivernacle i incentivar bones pràctiques que permetin reduir la despesa. L'estalvi aconseguit per les famílies participants durant un període de sis mesos va arribar fins l'11,8%.

Els projecte guanyador ha estat un de Croàcia per posar instal·ladors solars d'energia en un barri, i també ha estat guardonat  un projecte d'Irlanda al voltant de la reducció de la despesa energètica d'un 3% en les dependències municipals a través d'un programa informàtic.

La cerimònia de lliurament de premis ha estat organitzada per la Comissió Europea i el Comitè de les regions. La cerimònia de lliurament de premis, anual, s'ha realitzat a Brussel·les per tal de seleccionar els projectes guanyadors, una selecció que és el final d'un procés a través de rigorosos processos i múltiples procediments d'avaluació, i es té molt en compte els efectes que s'assoleixen, la seva sostenibilitat en el temps i el seu impacte potencial, entre d'altres mesures valorables.

Els nominats han estat seleccionats per un jurat format per representants d'agències d'energia i departaments de sostenibilitat associats a la indústria. Hi ha dues categories: projectes tècnics i projectes informatius i de conscienciació. L'Ajuntament de Sabadell ha quedat finalista en aquest darrer apartat.

Més informació a Managenergy.net

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Sabadell28.93 KB

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Notícia
Per la 15a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic a Sabadell

L’objectiu d’aquesta cursa escolar és potenciar el treball en equip dels alumnes i fonamentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement de les energies renovables. En aquest sentit, aquesta activitat pretén ser una plataforma divulgativa de l'activitat experimental vinculada a les energies renovables.

Acte
13/06/2019 - 10:00
Auditori de la Biblioteca Vapor Badia. c. Tres Creus, 127. Sabadell

Butlletí