Sabadell compromès amb la reducció de residus

Font: Ajuntament de Sabadell
29/11/2010

L'Ajuntament de Sabadell ha celebrat la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus amb una campanya adreçada als consumidors dels mercats municipals de la Creu Alta, els Merinals, Campoamor i Torre-romeu. En aquesta iniciativa han participat les regidories d'Espai Públic, Sostenibilitat i Comerç, ja que el consum responsable, la generació de residus i com minimitzar-los és una feina transversal entre diferents departaments municipals.

Així doncs, el Punt d'Informació Ambiental de l'Ajuntament s'ha ubicat cada dia en un d'aquests mercats per tal d'informar els usuaris de la importància de prevenir la generació de residus domèstics, especialment en els hàbits de compra i consum. Els consumidors han pogut trobar informació sobre les impactes de les bosses de plàstic i se'ls ha aconsellat sobre l'ús del carretó o cistell. També han pogut obtenir bosses reutilitzables de tela, un díptic informatiu sobre prevenció i una bossa de compost procedent de la planta de compostatge i biometanització de Can Barba, que rep i tracta els residus de matèria orgànica a Sabadell.  

Campanya informativa a 80 fruiteries
Una altra de les iniciatives posades en marxa a Sabadell per treballar el tema dels residus és una campanya informativa a a prop de 80 fruiteries perquè facin la recollida selectiva correctament

Seguint amb la iniciativa que es va engegar a l'estiu a les peixateries i al setembre als supermercats, una dotzena d'informadors de la regidoria d'Espai Públic, amb col·laboració amb la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Sabadell, ha realitzat una campanya informativa a prop de 80 fruiteries de Sabadell -incloses les parades dels mercats municipals- perquè facin la recollida selectiva correctament.

Especialment, els informadors han incidit perquè els comerciants dipositin les restes de fruita i verdura tancades dins d'una bossa a dintre del contenidor de matèria orgànica. Amb aquesta campanya es pretén reduir les olors i molèsties que poden provocar les restes als vianants si es deixen a fora del contenidor.

Així mateix, també es vol evitar una imatge desendreçada i de brutícia al voltant dels contenidors de paper i d'envasos quan hi ha capses de cartró sense plegar o embalatges plàstics a l'exterior, per exemple. Els informadors ofereixen consells pràctics i senzills perquè els empleats de les fruiteries facin una bona pràctica del reciclatge i prengui'n consciència de la seva importància per al benefici de la comunitat.

A aquests establiments se'ls ha distribuït un fulletó informatiu encapçalat pel títol "A Sabadell fem recollida selectiva per al present i el futur del medi ambient", en el qual s'explica quins residus es poden dipositar als contenidors de vidre (ampolles sense taps ni xapes i envasos de vidre), paper i cartró (diaris i revistes, capses plegades, fulls, sobres i cartró d'ous), envasos (bosses de plàstic, brics plegats, ampolles i garrafes aixafades, llaunes, envasos de iogurts i safates de porexpan), resta (residus d'escombrar, bossa d'aspiradora, pla de fregar, burilles, compreses i bolquers) i orgànica (restes de menjar, triadures de furita i verdura, marro de cafè, sobres d'infusions, taps de suro, closques d'ou, paper de cuina, rams marcits i restes vegetals).

Relacionats

Notícia

En el marc del 1er Congrés de Qualitat de l'Aire es va constituir i reunir la Taula política per la qualitat de de l’aire del Vallès Occidental. Aquest òrgan, fruit de l’acord del Consell d’Alcaldies, ha d’elaborar el Pla Supramunicipal per la qualitat de l’aire de la comarca, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Notícia
Foto: Sergio Ramos

Foto: Sergio Ramos

Paral·lelament al PAMQA, el Departament treballa en l’elaboració de la que serà la nova Llei de protecció de l’ambient atmosfèric, que actualitzarà la normativa de 1983. Lla Llei adequarà el marc normatiu propi en matèria de protecció de l’ambient atmosfèric a la realitat jurídica, social i tècnica actual per garantir la seguretat jurídica, augmentarà l’eficiència  en la gestió de la política de protecció de l’ambient atmosfèric, i  se centrarà a reduir la contaminació atmosfèrica, sonora i odorífera a Catalunya. Així, el nou text recollirà aspectes com les zones de baixes emissions i inclourà altres formes de contaminació que no s’havien contemplat fa 36 anys.

Notícia

La flota municipal de vehicles incorporarà properament 49 nous vehicles, dels quals 43 seran elèctrics o de baixes emissions, que contribuiran a continuar renovant el parc mòbil de l’Ajuntament de Sabadell. La Junta de Govern Local ha adjudicat els contractes per a l’adquisició, amb la qual també es compraran altres sis vehicles per a serveis específics

Butlletí