Sabadell celebra una nova edició de la plantada escolar

Font: Ajuntament de Sabadell
25/02/2011

En el marc de l'Agenda 21 Escolar, i com a cinquena edició, l'Ajuntament de Sabadell ha organitzat una plantada escolar d'arbres i arbusts al Parc Fluvial del riu Ripoll i al Parc Agrari de Sabadell, on han participat els alumnes de primària de centres educatius de la ciutat.

La plantada s'ha realitzat al Parc Fluvial el dia 22 i al Parc Agrari el 23 de febrer, ja que a finals d'aquest mes és el moment més òptim per aconseguir l'arrelament i la supervivència de les espècies vegetals. S'ha comptat amb la participació d'uns 180 alumnes de les escoles Arraona, Can Rull, Joan Maragall i Samuntada.

La plantada escolar és una activitat per donar a conèixer aquests espais de la ciutat, per tal d'afavorir un equilibri entre zones urbanes i naturals del municipi, amb la seva implicació activa.

Respecte a les espècies, s'han plantat 175 unitats de cinc espècies: pi blanc (Pinus halepensis), romaní (Rosmarinus officinalis), llentiscle (Pistacia lentiscus), sàlix (Salix alba) i lledoners (Celtius australis)

L'activitat ha inclós un dossier pedagògic previ a la plantada, i s'ha comptat amb el recolzament de la Unió Excursionista de Sabadell i personal de suport del servei de manteniment del Rodal i del Ripoll (CIPO, SCCL), per garantir el monitoratge de les plantades i la qualitat del plantatge, facilitant al professorat un millor aprofitament pedagògic de l'activitat.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Sabadell43.31 KB

Relacionats

Article

El premi representa un reconeixement als ajuntaments pioners en la posada en marxa d'accions destinades a millorar la qualitat de l'aire, de manera que es facin visibles els seus esforços i serveixin d'inspiració per a altres homòlegs locals. El termini de presentació de candidatures al premis va haver d’estendre’s per motiu de la pandèmia de la Covid-19.

Article

175 alumnes “mapifiquen” de forma col·laborativa la qualitat de l’aire d’entorns escolars.

Notícia

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Sabadell del mes de febrer va aprovar la Declaració d’emergència climàtica i Agenda 2030 de Sabadell, amb la qual l’Ajuntament es compromet a lluitar per la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Butlletí