Sabadell celebra una nova edició de la plantada escolar

Font: Ajuntament de Sabadell
25/02/2011

En el marc de l'Agenda 21 Escolar, i com a cinquena edició, l'Ajuntament de Sabadell ha organitzat una plantada escolar d'arbres i arbusts al Parc Fluvial del riu Ripoll i al Parc Agrari de Sabadell, on han participat els alumnes de primària de centres educatius de la ciutat.

La plantada s'ha realitzat al Parc Fluvial el dia 22 i al Parc Agrari el 23 de febrer, ja que a finals d'aquest mes és el moment més òptim per aconseguir l'arrelament i la supervivència de les espècies vegetals. S'ha comptat amb la participació d'uns 180 alumnes de les escoles Arraona, Can Rull, Joan Maragall i Samuntada.

La plantada escolar és una activitat per donar a conèixer aquests espais de la ciutat, per tal d'afavorir un equilibri entre zones urbanes i naturals del municipi, amb la seva implicació activa.

Respecte a les espècies, s'han plantat 175 unitats de cinc espècies: pi blanc (Pinus halepensis), romaní (Rosmarinus officinalis), llentiscle (Pistacia lentiscus), sàlix (Salix alba) i lledoners (Celtius australis)

L'activitat ha inclós un dossier pedagògic previ a la plantada, i s'ha comptat amb el recolzament de la Unió Excursionista de Sabadell i personal de suport del servei de manteniment del Rodal i del Ripoll (CIPO, SCCL), per garantir el monitoratge de les plantades i la qualitat del plantatge, facilitant al professorat un millor aprofitament pedagògic de l'activitat.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Sabadell43.31 KB

Relacionats

Notícia

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell conformen el comitè impulsor del Primer Congrés de Qualitat de l'Aire - els dies 24 i 25 d'octubre -, que planteja les eines de gestió i normatives d’implantació per a una millora de la qualitat de l’aire de la societat. El 1er Congrés de l’Aire a nivell català que aplegarà uns 400 assistents amb 22 sessions i 95 ponents, i la presència solucions tecnològiques i expositors.

Notícia

Els nous vehicles són una de les mesures impulsades amb la voluntat de fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. També s'ha aprovat adquirir diversos vehicles elèctrics o de baixes emissions i arribar a tenir completament renovades dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i manteniment. També, properament es podrà ampliar la flota de busos híbrids.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Butlletí