Sabadell celebra una nova edició de la plantada escolar

Font: Ajuntament de Sabadell
25/02/2011 - 00:00

En el marc de l'Agenda 21 Escolar, i com a cinquena edició, l'Ajuntament de Sabadell ha organitzat una plantada escolar d'arbres i arbusts al Parc Fluvial del riu Ripoll i al Parc Agrari de Sabadell, on han participat els alumnes de primària de centres educatius de la ciutat.

La plantada s'ha realitzat al Parc Fluvial el dia 22 i al Parc Agrari el 23 de febrer, ja que a finals d'aquest mes és el moment més òptim per aconseguir l'arrelament i la supervivència de les espècies vegetals. S'ha comptat amb la participació d'uns 180 alumnes de les escoles Arraona, Can Rull, Joan Maragall i Samuntada.

La plantada escolar és una activitat per donar a conèixer aquests espais de la ciutat, per tal d'afavorir un equilibri entre zones urbanes i naturals del municipi, amb la seva implicació activa.

Respecte a les espècies, s'han plantat 175 unitats de cinc espècies: pi blanc (Pinus halepensis), romaní (Rosmarinus officinalis), llentiscle (Pistacia lentiscus), sàlix (Salix alba) i lledoners (Celtius australis)

L'activitat ha inclós un dossier pedagògic previ a la plantada, i s'ha comptat amb el recolzament de la Unió Excursionista de Sabadell i personal de suport del servei de manteniment del Rodal i del Ripoll (CIPO, SCCL), per garantir el monitoratge de les plantades i la qualitat del plantatge, facilitant al professorat un millor aprofitament pedagògic de l'activitat.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Sabadell43.31 KB

Relacionats

Notícia

Els premis que atorga l’empresa vitícola Família Torres han reconegut el Pla Municipal d’Energia Sostenible 2021-2030

Article

Actualment a Sabadell hi ha 45 contenidors específics de recollida d’oli de cuina i 50 contenidors per recollir peces de roba. L'Ajuntament vol d'aquesta manera facilitar el reciclatges d'aquest tipus de residus.

Article

L’objectiu del projecte és disposar de més informació sobre la qualitat de l’aire a escala local i així facilitar la presa de decisions en termes de mobilitat, espai públic i salut. Aquests sensors, que estaran instal·lats a tots els districtes de la ciutat, dibuixaran un mapa dinàmic de qualitat ambiental per cada tram de carrer.

Butlletí