Sabadell celebra una nova edició de la plantada escolar

Font: Ajuntament de Sabadell
25/02/2011

En el marc de l'Agenda 21 Escolar, i com a cinquena edició, l'Ajuntament de Sabadell ha organitzat una plantada escolar d'arbres i arbusts al Parc Fluvial del riu Ripoll i al Parc Agrari de Sabadell, on han participat els alumnes de primària de centres educatius de la ciutat.

La plantada s'ha realitzat al Parc Fluvial el dia 22 i al Parc Agrari el 23 de febrer, ja que a finals d'aquest mes és el moment més òptim per aconseguir l'arrelament i la supervivència de les espècies vegetals. S'ha comptat amb la participació d'uns 180 alumnes de les escoles Arraona, Can Rull, Joan Maragall i Samuntada.

La plantada escolar és una activitat per donar a conèixer aquests espais de la ciutat, per tal d'afavorir un equilibri entre zones urbanes i naturals del municipi, amb la seva implicació activa.

Respecte a les espècies, s'han plantat 175 unitats de cinc espècies: pi blanc (Pinus halepensis), romaní (Rosmarinus officinalis), llentiscle (Pistacia lentiscus), sàlix (Salix alba) i lledoners (Celtius australis)

L'activitat ha inclós un dossier pedagògic previ a la plantada, i s'ha comptat amb el recolzament de la Unió Excursionista de Sabadell i personal de suport del servei de manteniment del Rodal i del Ripoll (CIPO, SCCL), per garantir el monitoratge de les plantades i la qualitat del plantatge, facilitant al professorat un millor aprofitament pedagògic de l'activitat.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Sabadell43.31 KB

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Notícia
Per la 15a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic a Sabadell

L’objectiu d’aquesta cursa escolar és potenciar el treball en equip dels alumnes i fonamentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement de les energies renovables. En aquest sentit, aquesta activitat pretén ser una plataforma divulgativa de l'activitat experimental vinculada a les energies renovables.

Acte
13/06/2019 - 10:00
Auditori de la Biblioteca Vapor Badia. c. Tres Creus, 127. Sabadell

Butlletí