Rubí estrena decoració nadalenca feta amb materials reciclats

Les figures han estat fetes amb CD's, i cada CD conté un desig de la persona que l'ha elaborat
Font: Aj. Rubí
05/12/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Per primera vegada, Rubí instal·larà figures decoratives de material reciclat fetes a les escoles, associacions de veïns i casals de gent gran del municipi. En total, hi participen 11 centres escolars (CEIP Schola, 25 de Setembre, Rivo Rubeo, Ramon Llull, Teresa Altet, Pau Casals, Ca n'Alzamora, Mossèn Cinto, Escola Montserrat, Col·legi Balmes i lES l'Estatut) , 4 AV (El Pinar, Les Torres, Els Avets i el Portal de Ca n'Oriol) i 2 casals de gent gran (Magallanes i Primer de Maig). Les figures han estat fetes bàsicament amb CD's, i cada CD conté un desig de la persona que l'ha elaborat.

D'altra banda, el municipi també ha instal·lat 38 figures decoratives amb sistema LED, més sostenible que el sistema anterior, elaborades pel consistori amb la col·laboració cicle formatiu d'electricitat del IES J. V. Foix.

Finalment, l'ajuntament també ha instal·lat figures amb llum de bombeta incandescent, que s'han llogat com en altres anys. En concret, 96 figures amb llum, entre les quals hi ha cartells lluminosos que s'han instal·lat a les entrades de les urbanitzacions.

L'enllumenat nadalenc funcionarà fins el pròxim 6 de gener en horari de diumenge a dijous de 18 a 22 h; divendres, dissabtes i el dimarts 5 de gener, de 18 a 24; i dijous 24 i 31 de desembre de 18 a 3 h.

Recollida del verd de Nadal
Un cop acabin les festes nadalenques, es podran portar els arbres i la molsa utilitzada durant el Nadal a qualsevol de les 75 parades del servei de deixalleria mòbil o bé a la deixalleria municipal, segons informa el consistori.

Relacionats

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Notícia
Han entrat en servei dos dels cinc nous vehicles híbrids que formen part de la flota de RubíBus. Aquests autobusos, que es van presentar a la ciutadania a finals de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, substitueixen models més antics. Els altres tres busos híbrids es posaran en funcionament en els propers dies.
Article

Anàlisi i visualització de les dades del consum energètic de la ciutat per explorar les dinàmiques i les causes dels patrons de consum als teixits urbans.

Butlletí