Ripollet prepara les activitats per celebrar els 20 anys del Dia de l'Arbre

Exposicions, concursos, plantades populars i conferències són algunes de les activitats previstes
Font: Aj. Ripollet
10/03/2010 - 00:00

El passat 2 de març la regidoria de Medi Ambient de Ripollet va presentar les activitats previstes l'Any de l'Arbre en aquest municipi. Entre les propostes, destaquen millores de l'arbrat urbà en diverses zones del municipi, activitats d'educació ambiental, moltes d'elles incloses a l'agenda de la Casa de Natura, així com activitats relacionades amb la celebració dels 20 anys del Dia de l'Arbre, pensades per a fer participar la ciutadania.

Millores de l'arbrat urbà
Aquestes feines de millora han estat les primeres de les iniciatives endegades i incloses en la celebració de l'Any de l'Arbre. Així, s'està treballant per declarar el Bosc dels Pinetons coma a patrimoni d'interès local, i d'aquesta manera donar protecció legal als exemplars situats en aquesta zona verda del municipi. També s'han realitzat tasques de regeneració als parcs Gassó-Vargas i Anselm Clavé. Per últim, ja s'està treballant en l'horta de fruiters situada al viver municipal on està previst fer-hi activitats educatives.

Activitats d'educació ambiental
Un dels objectius de la regidoria és impregnar totes les activitats que es realitzin al municipi de l'esperit de l'Any de l'Arbre. Així, es duran a terme activitats com Cria un arbre, cuidaràs el teu futur, perquè la ciutadania aprengui a cuidar els arbres al municipi, un concurs d'escorces amb un premi final per a qui n'encerti més, així com altres iniciatives ja conegudes com l'exposició i el llibre Ripollet i els arbres, la Festa del Medi Ambient, les Jornades de Bolets o l'Itinerari Botànic que es durà a terme per Festa Major.

També per celebrar els 20 anys del Dia de l'Arbre, es farà la tradicional plantada al bosc dels Pinetons el proper divendres 26 de març. Enguany la novetat és que a la tarda, s'afegiran a la iniciativa els joves del Kftí, coordinats per la regidoria de Joventut. Està previst també realitzar una exposició amb tot el material que s'ha recopilat des de la Casa de Natura sobre aquests 20 anys.

Altres iniciatives
Des de la regidoria de Medi Ambient s'ha demanat la col·laboració de les escoles del municipi perquè facilitin tot el material que tenen sobre el Dia de l'Arbre i perquè facin un recull de totes aquelles activitats que per iniciativa pròpia han realitzat a classe i que estan relacionades amb els arbres del municipi. 

Enguany, la Biblioteca Municipal s'ha adherit a les activitats, ja que el tema principal del seu Concurs de Punts de llibre serà l'any de l'Arbre. Aquest, també impregnarà els Jocs Florals organitzats des de les associacions de veïns de Sant Andreu i Maragall i el tradicional Sant Jordi a la Rambla. Per últim, s'està preparant un projecte amb l'entitat Ripollet Acció Fotogràfica, perquè els seus membres puguin fer fotografies amb el pas del temps que demostrin els canvis dels exemplars del municipi.

L'Agenda de Primavera de la Casa de Natura
El passat dos de març també es van iniciar les activitats incloses en l'Agenda de Primavera de la Casa de Natura. Així en destaquen La Fira dels Horts, el proper 21 de març, una Jornada de Meteorologia el dia 23 o la presentació del Pla d'Energia Sostenible el 25 de març. El mes acabarà amb la Festa del Dia de l'Arbre 2010 que se celebrarà el divendres dia 26. De cara al mes d'abril està prevista la presència de la Casa de Natura al Sant Jordi a la Rambla, així com una conferència sobre medi ambient el 21 d'abril. De cara al maig, hi haurà una observació astronòmica i la inauguració de l'exposició '20 anys del Dia de l'Arbre'. Per últim, al mes de juny se celebrarà el Dia del Medi Ambient i es presentarà la nova web de la Regidoria i de la Casa de Natura.

Més informació: consulteu l'Agenda de Primavera de la Casa de Natura (PDF)

AdjuntMida
Image icon ripollet.jpg36.02 KB

Relacionats

Article

La normativa regularà aspectes com la recollida selectiva dels residus, la prevenció, l’obtenció i reutilització de recursos i la neteja viària

Notícia

Les informacions municipals que habitualment es difonen per mitjà de butlletins o fulletons, ara les podreu trobar també a la plataforma digital Buzón Verde.

Notícia

Els equipaments seleccionats per executar les instal·lacions fotovoltaiques són l'Institut Escola Can Llobet, l'Escola Pablo Picasso, el Centre Cívic Ca n'Amiguet i la Instal·lació Esportiva Municipal Maria Reverter.

Butlletí