Ripollet organitza un taller de centres de taula i guarniments de Nadal sostenibles

L'objectiu és conscienciar la població sobre la necessitat de reduir els residus
Font: Aj. Ripollet
20/12/2009 - 00:00

Per tercer any consecutiu, la Regidoria de Medi Ambient de Ripollet ha organitzat, aquest divendres 18 de desembre, els tallers de centres de taula i guarniments de Nadal respectuosos amb el medi ambient. L'objectiu d'aquests tallers és conscienciar la població de la problemàtica derivada de la producció de residus en la nostra societat. Utilitzant materials procedents de rebuig que porten els participants, es realitzen centres de taula i paraments de Nadal per a les nostres llars. 

Al web de l'ajuntament (www.ripollet.cat) també hi ha disponible un retallable (PDF) on es donen diversos consells:
- Per als guarniments de Nadal, evitem la molsa i les espècies autòctones com el boix, el grèvol, el vesc o el galzeran, ja que compleixen una funció molt important en els nostres ecosistemes.

- Quan triem l'arbre de Nadal, podem triar una espècie mediterrània com l'arboç, l'alzina o el llentiscle, que poden sobreviure d'un any per l'altre, ja que són autòctones i es poden replantar als nostres boscos.

- Si triem el tradicional avet, vigilem que sigui procedent d'un viver o plantació controlada. Quan s'acabin les festes, el podrem dipositar als punts de recollida o a la deixalleria des d'on es portaran a centres per al seu compostatge.

Relacionats

Notícia

A les platges del litoral barceloní s'hi ha trobat, entre d'altres, una quarantena de quilos de vidre, 14 de paper o 24 de llaunes

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès impulsa una campanya per promoure l’ús de la copa menstrual entre les joves de 16 a 20 anys de Sant Cugat

Butlletí