Ripollet ha iniciat el camí per municipalitzar l'aigua

Font: Ajuntament de Ripollet
09/03/2016 - 16:16

"L'aigua és vida i ha de ser un dret, no un bé de consum i estar condicionat a la capacitat de pagament de les persones". Aquest és el punt de partida del govern municipal a l'hora de manifestar la seva intenció de municipalitzar el servei d'aigua.

Tal com ha explicat la primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, en roda de premsa, acompanya del regidor de Participació, David Fontanals. Així, amb l'objectiu d'explicar els beneficis de la municipalització de l'aigua, l'Ajuntament de Ripollet ha iniciat una campanya que incideix en l'augment de qualitat del servei, la transparència i la viabilitat econòmica de la municipalització.

Actualment, s'està realitzant un estudi tècnic que faran públic durant unes jornades tècniques que celebraran a l'abril, amb la participació d'altres consistoris metropolitans, amb qui tenen previst signar un conveni de col·laboració. Aquesta mateixa setmana l'equip de govern es reunirà amb els diferents grups municipals, les associacions de veïns i el Defensor del Ciutadà per tal d'explicar-los els avenços de l'estudi tècnic que estan portant a terme.

En una segona fase, l'Ajuntament convocarà unes jornades obertes a tota la població per tal d'explicar "perquè és una anomalia que la gestió del servei sigui privada" i generar debat al voltant de la municipalització del servei. El regidor de Participació, David Fontanals, ha explicat que es tracta de posar sobre la taula la necessitat de recuperar la gestió del servei, explicant els avantatges als ciutadans i fer-ho extensiu a les entitats i associacions de veïns, creant grups de treball i comissions.

El contracte amb Sorea finalitza el mes d'octubre i, tal com ha explicat Castillejo, ja han parlat amb l'empresa per tal d'iniciar el servei el mes de gener de 2017, tot i que encara no poden concretar si canviaran les tarifes, ja que la prioritat del consistori serà, en un primer moment, la millora de la qualitat del servei.


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
02/02/2021 - 00:00
Ajuntament de Montcada i Reixac
Article
EDAR Sant Llorenç Savall

EDAR Sant Llorenç Savall

Aquestes fonts, principalment biogàs, eviten cada any l’emissió a l’atmosfera de més de 900 tones de CO2. Darrerament, les EDAR Sant Quirze Safaja i Sant Llorenç Savall disposen de noves plantes d’energia solar fotovoltaica.

Article

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, treballa per a convertir-se en espai 100% lliure de botelles d'aigua de plàstic d'un sol ús. Esta mesura pretén no sols potenciar el consum d'aigua de l'aixeta en totes les dependències municipals, sinó servir de contribució mediambiental per a reduir la petjada de carboni que implica beure aigua embotellada respecte de la de l'aixeta i reduir els residus que es produeixen.

Butlletí