Ripollet, exemple en el procés de municipalització de l'aigua

Font: Ajuntament de Ripollet
17/05/2016 - 11:26

Ripollet va acollir l'11 de maig una reunió de regidors i tècnics de municipis que estan en procés de municipalitzar l'aigua o que estan pensant de fer-ho. Durant la trobada, la primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, va explicar el model que està seguint Ripollet.

Castillejo va assegurar que el nou model permetrà que "l'aigua, que és un dret de tothom, no sigui gestionada per una empresa que en tregui un benefici econòmic, de forma que els beneficis serveixin per respectar els drets laborals dels treballadors, respectar el dret de l'aigua perquè no hi hagin talls d'aigua a cap llar i respectar el mediambient, cuidant les conques o millorar la xarxa pública".

A la reunió van assistir representants de Barcelona, Molins de Rei, Barberà, Artés, Corbera, Sant Cugat i Montcada, a més de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i de la Diputació de Barcelona, entitat que ha obert un servei d'ajuda específica per a la municipalització de l'aigua. 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
02/02/2021 - 00:00
Ajuntament de Montcada i Reixac
Article
EDAR Sant Llorenç Savall

EDAR Sant Llorenç Savall

Aquestes fonts, principalment biogàs, eviten cada any l’emissió a l’atmosfera de més de 900 tones de CO2. Darrerament, les EDAR Sant Quirze Safaja i Sant Llorenç Savall disposen de noves plantes d’energia solar fotovoltaica.

Article

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, treballa per a convertir-se en espai 100% lliure de botelles d'aigua de plàstic d'un sol ús. Esta mesura pretén no sols potenciar el consum d'aigua de l'aixeta en totes les dependències municipals, sinó servir de contribució mediambiental per a reduir la petjada de carboni que implica beure aigua embotellada respecte de la de l'aixeta i reduir els residus que es produeixen.

Butlletí