Reus promou una alimentació saludable i per l'aprofitament d'aliments

16/06/2016 - 09:14

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d'Inclusió Social (PLIS), ha posat en marxa un cicle de tallers de cuina adreçats a famílies amb pocs recursos econòmics per fomentar una alimentació saludable i l'aprofitament dels aliments.

El primer taller d'aquest tipus s'ha adreçat al veïnat de la promoció municipal d'habitatges de Mas Bertran. Aquest primer taller de cuina, que s'ha acabat dilluns 13 de juny, ha estat de 5 sessions realitzades entre els mesos de maig i juny els dilluns a la tarda al Centre Cívic Migjorn amb grups d’unes 15 persones.

Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, valora de manera positiva aquesta activitat, ja que "ha contribuït a fomentar l'aprofitament dels aliments a través d'una activitat que aporta coneixements i eines molt útils per a la vida quotidiana d'una manera pràctica i amena".

El cicle preveu oferir cinc tallers com aquest durant l'any 2016 a diferents col·lectius amb vulnerabilitat social, en els quals hi participaran un centenar de persones.

Els objectius d'aquests tallers de cuina són:

  • Evitar el malbaratament dels aliments.
  • Elaboració per part dels participants de receptes per l’aprofitament del menjar.
  • Aprendre a conservar i manipular els aliments i el producte fresc de curta durada.
  • Aprendre a menjar fent una dieta saludable i equilibrada.

Desenvolupament del taller de cuina

La dietista Mònica Chica imparteix aquest taller de cuina que consisteix en l’elaboració pràctica de receptes amb les dietes més adequades segons les edats dels membres de les famílies assistents i donant molta importància a l’aprofitament dels aliments i la manipulació que cal fer perquè no es facin malbé i es puguin conservar millor. 

Per reforçar la formació que s’imparteix a través d’aquests tallers els participants han rebut el «Quadern de consells i receptes de cuina per aprofitar el menjar». Un material didàctic elaborat i editat pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

Aquest quadern, editat en el marc del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, consisteix en 21 fitxes de consells per la bona conservació i manipulació dels aliments i 7 receptes de cuina. Ha estat supervisat per Àngel Royo, tècnic de l’Equip Territorial de Salut Pública Baix Camp Priorat, i Mònica Chica, dietista i nutricionista.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La prova es farà amb una unitat de cada tipus de vehicle i, en funció del rendiment, es valorarà la incorporació progressiva d’aquests models elèctrics al servei de recollida.

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Notícia

L’Ajuntament de Reus inicia una prova pilot de recollida de brossa selectiva amb el sistema porta a porta a 33 domicilis situats a la zona sud de l’avinguda de Salou i l’avinguda del Morell.

Butlletí