Reus impulsa un programa per fomentar l'estalvi i el consum responsable entre les entitats

El programa CREAR dóna suport perquè les empreses puguin reduir les seves despeses en àmbits com l'aigua o l'energia
Font: Aj. Reus
04/08/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'Àrea de Participació i Ciutadania de l'ajuntament de Reus impulsa el programa CREAR per fomentar l'estalvi energètic i el consum responsable entre les entitats de la ciutat. A través d'aquest programa, l'Ajuntament ofereix control, formació, informació i assessorament a les associacions per fomentar maneres de consumir més sostenibles.

El programa CREAR, que respon a les sigles de Consum Responsable i Estalvi a les Associacions de Reus, es planteja com un suport a que les entitats perquè puguin reduir les seves despeses econòmiques en àmbits com el consum d'aigua o energia, a la vegada que fomenta un nou model de consum basat en la responsabilitat. Noves maneres de gestionar, de planificar i de consumir poden ser una garantia d'estalvi econòmic i ambiental.

Aquest programa respon a la necessitat de fer partícips a les entitats d'una nova manera de fer que reculli la importància de fomentar l'estalvi i de responsabilitzar-se del consum des d'una perspectiva activa. D'aquesta manera, l'Àrea de Participació i Ciutadania aprofita la seva proximitat amb la xarxa social de la ciutat per tal de treballar els diferents vectors ambientals amb les entitats, de manera que el compromís adquirit per la ciutat de Reus el 1998 amb el desenvolupament de l Agenda 21 faci un traspàs real a la societat.

El programa es va donar a conèixer el passat mes de maig a les associacions en el marc de la Fira d'Entitats amb la previsió que el pròxim mes de setembre es convoquin totes les entitats interessades en participar en aquest projecte a la signatura de L'«Acord ciutadà per al desenvolupament d'un consum responsable i el foment de l'estalvi de recursos». Les entitats signants es comprometen a:

- Treballar per al foment d'un consum responsable, tenint en compte la preservació de recursos naturals, les desigualtats socials, la justícia social i el sistema econòmic.
- Promoure aquelles activitats, entitats, i persones que treballin per al desenvolupament d'un comerç més just, honest i sostenible.
- Promoure les iniciatives per a la prevenció de la generació de residus i el malbaratament dels recursos.
- Cercar els recursos a l'abast per tal de minimitzar el consum d'aigua i energia, en les accions i activitats que desenvolupem en el nostre dia a dia.
- Reconèixer i posar en pràctica models de consum que no impliquin una sobreexplotació dels recursos naturals ni de les persones.
- Col·laborar, participar i difondre activament aquelles activitats que posin en marxa altres associacions que tinguin com a objectiu fomentar el desenvolupament d'una ciutat més sostenible.

Accions del programa
L'ajuntament posarà a disposició de les entitats que s'adhereixin al programa una Guia de bones pràctiques amb consells i recursos a l'abast per reduir el consum energètic. Així, es facilitarà el control de la despesa d'aigua i energia del local de l'entitat per tal de proposar mesures d'estalvi. Igualment, es convocaran sessions formatives i informatives, i es publicaran fitxes per assessorar les entitats en l'estalvi de recursos i per fomentar el consum responsable.

Així mateix, les entitats que se sumin al programa es comprometran a fer de transmissor de la informació d'estalvi energètic, recollida selectiva i minimització de residus entre els seus socis i sòcies.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí