Reus crearà 25 parcel·les per a usos d'hort urbà

27/12/2016 - 17:04

L'Ajuntament de Reus ha iniciat els treballs d'adequació i millora d'un solar municipal per crear-hi 25 parcel·les destinades a activitat d'hort urbà.

Aquests horts es gestionaran d'acord amb l'Associació de Veïns del barri Sol i Vista en el marc del Pla de Barris de Sol i Vista – Immaculada, que preveu aquesta iniciativa com a eina de desenvolupament comunitari.

L'espai d'horts urbans que s'habilita al raval de Sol i Vista disposarà de 25 parcel·les en les quals veïns i entitats dels barris Sol i Vista i Immaculada podran aprendre i realitzar tasques de conreu d'hortalisses. La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, recorda que les persones i entitats interessades a participar en aquest projecte poden adreçar-se tant a l'associació de veïns de Sol i Vista com a la mateixa Regidoria per sol·licitar la inscripció.

El solar municipal que ara s'adequa disposa d'uns 3.000 metres quadrats i es distribueix en diferents parcel·les d'uns 80 metres quadrats per a ús individual i d'altres parcel·les d'uns 160 metres quadrats per a ús d'entitats (amb un total de superfície conreable d'uns 2.100 metres quadrats). En el solar també s'hi construirà i instal·larà un dipòsit per a compostació de matèria orgànica. El pressupost municipal reservat per portar a terme aquests treballs és d'uns 42.500 euros.

Vessant formatiu

El projecte d'horts urbans a Sol i Vista i Immaculada té un vessant formatiu que es tradueix en la presència d'alumnat del projecte “Treball als Barris”, especialitzat en agricultura ecològica i impartit per l'Institut Municipal de Formació i Empresa en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya, que realitzaran feines de manteniment i aprenentatge en la custòdia d'aquests horts en cooperació amb el veïnat. D'aquesta manera s'aprofiten sinèrgies de l'activitat formativa per a persones en situació d'atur i es vehiculen cap al desenvolupament social i comunitari a través del Pla de Barris d'aquesta àrea de la ciutat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La marató #JoEspigolo és un conjunt d'espigolades simultànies organitzades per la Fundació Espigoladors que es va realitzar arreu de la geografia catalana. 

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el passat divendres, 5 de maig el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, així com sotmetre a exposició pública el document i l'estudi ambiental estratègic.

Notícia

L’Ajuntament de Reus provarà els vehicles elèctrics de l’startup tarragonina Tecnovelero.

Butlletí