Reus amplia la xarxa pública de carregadors de vehicles elèctrics amb dos nous models de càrrega ràpida

12/09/2022 - 12:05

L'Ajuntament de Reus treballa per fer créixer la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat a mesura que augmenta la demanda. L’Ajuntament ha completat la instal·lació de dos nous carregadors de càrrega ràpida de 50 kW. Concretament, s’han instal·lat al carrer de Jaume Vidal i Alcover i a la plaça de l’Estació, amb un pressupost d’adquisició i instal·lació de 70.000 euros.

En el cas del punt de recàrrega ràpida de la plaça de l’Estació, la nova instal·lació substitueix un punt de recàrrega del tipus convencional que hi havia fins ara, el qual es reubicarà properament a l’entorn del Pavelló Olímpic Municipal, on hi havia un carregador que ha quedat obsolet.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, afirma que “Reus té una de les xarxes de carregadors de vehicles elèctrics més potents de Catalunya, que se suma a altres incentius de la mobilitat elèctrica com la bonificació de la quota de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica dels vehicles amb motor elèctric o el suport a la comercialització d’aquests vehicles amb iniciatives com la mostra Velèctric”.

Amb la incorporació dels dos nous punts de càrrega ràpida, la xarxa pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, que gestiona Reus Mobilitat i Serveis, oferirà 16 estacions i podrà donar servei simultani a 32 vehicles. 4 d’aquests punts seran de recàrrega ràpida. En concret, els ubicats a la plaça de la Llibertat, la Riera Miró i els dos nous, a l’estació de trens i a l’estació d’autobusos.

Al Geoportal, el mapa de serveis de l’Ajuntament de Reus, es poden consultar tots els punts de recàrrega de vehicle elèctric a la ciutat, tant de titularitat pública com privada.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament tanca la fase de participació del Pla de Mobilitat Urbana amb la convocatòria d’una audiència pública que s'ha celebrat el 20 de setembre, S'ha presentat el document que defineix l’estratègia i el programa d'actuacions per a la planificació de la mobilitat a la ciutat i avançar cap a una mobilitat veritablement sostenible en l’horitzó 2035.

Notícia

L’Ajuntament de Reus invertirà 800.000 euros en la construcció de dos nous trams del desplegament del Pla Específic de la Bicicleta. Aquest dijous, 28 d’abril i ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte d’obres per a la construcció del tram que enllaçarà l’estació de trens del passeig Mata amb l’estació de busos, el campus de la URV, l’Hospital i la futura estació de trens de Bellissens; i del tram que recorrerà l’avinguda de Tarragona, entre la rotonda del Tecnoparc i la rotonda de l’avinguda del President Macià.

Butlletí