Reus amplia la recollida pneumàtica de residus

Amb aquesta nova actuació el municipi arriba a les 158 bústies en funcionament, servint a una població estimada de 19.000 habitants
Font. Aj. Reus
13/11/2009 - 00:00

Amb la posada en marxa de 68 bústies de recollida pneumàtica de la brossa, una població estimada de més 7.600 habitants s'incorpora aquest mes de novembre al nou sistema per abocar i retirar les deixalles a Reus. De les 68 bústies instal·lades en aquesta nova fase d'implementació de la pneumàtica, 21 es dediquen al rebuig, 19 a la matèria orgànica, 14 als envasos i 14 al paper. Catorze de les dinou illes de contenidors incorporen les quatre fraccions, dues incorporen tres bústies per a la recolllida de dues fraccions i tres àrees incorpren dues bústies pel rebuig i l'orgànica.

El pressupost total d'aquesta actuació és de més 3,5 milions d'euros, que es financen a través del PAM municipal, de la Llei de Barris en el cas del Barri del Carme i dels fons FEIL del govern estatal.

Amb aquesta nova actuació es passa de les 90 bústies en funcionament a les 158. Els habitatges servits arriben a la xifra de 6.375 i en nombre d'habitants, s'arriba a una població estimada de 19.000 habitants.

La recollida pneumàtica de residus
La recollida pneumàtica d'escombraries és un sistema automatitzat de recollida de residus on, les escombraries separades per fraccions (envasos, matèria orgànica, paper i rebuig) es transporten per aspiració a través d'una xarxa de canonades fins a la central de recollida, on es recullen de forma separada i es compacten per traslladar-les als punts de tractament final.

La recollida pneumàtica és un sistema complementari al de la resta de la ciutat. Aquest nou servei pretén millorar la imatge dels carrers, evitar l'ocupació d'espais públics i l'abocament d'escombraries al voltant de contenidors. Aquest sistema és una aposta per la sostenibilitat mitjançant la implantació d'un punt net i la desaparició del tràfic de camions de recollida i dels contenidors en la via pública, segons informa el consistori.

Els únics residus que no es poden recollir mitjançat aquest sistema és el vidre perquè malmetria les canonades, i els residus voluminosos o massa allargats que podrien encallar-se en les canonades. Per al vidre, es manté l'iglú de recollida de vidre. Per a la recollida de residus voluminosos es manté el servei de concertar dia de recollida al telèfon de l'Ajuntament el 010.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Acte
16/03/2024 - 00:00
Diverses poblacions d'Osona
Entrevista
Francesc Giró, director de Planificació Estratègica de l’Agència de Residus de Catalunya

Parlem amb el membre de l'Agència de Residus de Catalunya sobre el projecte europeu Sircles, que treballa a set països de la conca Mediterrània. 

 

Butlletí