Resultats del procés participatiu entorn la mobilitat al Masnou

Font: Ajuntament de El Masnou
02/06/2016 - 16:44

La finalització de la fase de diagnosi del Pla de mobilitat urbana i sostenible del Masnou clou amb l’informe dels resultats del procés de participació ciutadana que ha contemplat diferents canals i estratègies per obrir el debat i la reflexió sobre la mobilitat a tots agents socials del municipi.

A més de la presentació del Pla de mobilitat urbana i sostenible del Masnou, el procés va incloure dues activitats: un taller per tractar els temes centrals del Pla i una passejada per analitzar en primera persona l'estat dels carrers de la vila. Un formulari en línia també va permetre a la població enviar les seves aportacions entorn a aquest tema.

Els informes que es troben al final de l’article són el resultat del treball realitzat en els diferents espais i recull la perspectiva de la ciutadania consultada entorn la mobilitat al poble. La síntesi de les aportacions ciutadanes es divideix en si afecten a la mobilitat als vianants, a la gent que es desplaça en bicicleta, en transport públic o en vehicle privat. A partir d’aquí, un estudi tècnic –que també comptarà amb aportacions ciutadanes- haurà de definir les estratègies i objectius que han d’orientar l'acció política en el marc de la mobilitat.

En la sessió del 26 de maig del Consell de la Vila es van presentar els projectes d'inversions del Pla de mandat, que inclouen actuacions sobre mobilitat.

La presentació de la diagnosi del Pla de mobilitat urbana i sostenible del Masnou va anar a càrrec del regidor delegat, Quim Fàbregas, qui va explicar-ne les conclusions extretes en les que s'havia detectat que la majoria dels desplaçaments als municipi es feien a peu i que, paral·lelament, hi havia una ocupació diürna de places d'aparcament molt elevada on més de la meitat dels vehicles provenia d'altres municipis. Fàbregas també va explicar les actuacions que s'havien dut a terme per a obrir el debat i la reflexió sobre la mobilitat a tots agents socials del municipi i el full de ruta a seguir un cop tancada la diagnosi, quan “començarà la fase propositiva –que també comptarà amb aportacions ciutadanes- per definir  les estratègies i objectius que han d'orientar les accions futures relacionades amb la mobilitat”. Els membres del Consell de la Vila van exposar-hi les seves aportacions com la creació d'un carril bici a la NII per pacificar-la o la creació d'àrees verdes com a zona exclusiva d'aparcament per a residents al municipi.  

Documents:
Informe de resultats del procés de participació ciutadana

Informe de resultats de “Mou-te a peu pel Masnou”

Presentació diagnosi Pla de Mobilitat urbana i sostenible


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte RePli-CAR ha obtigut finançament de l’Agència de Residus de Catalunya i permetrà a PLASTICS SYC durant un any fer un prova pilot per testejar i validar a nivell industrial la possibilitat d’incorporar matèries primes secundàries (plàstics reciclats) en el sector de l´automoció.

Notícia

 

La Diagonal ampliarà els carrils bus, en detriment d'un carril per als cotxes, i la Gran Via desdoblarà el carril bus fins a Marina. A partir d’aquest octubre, el carrer d’Aragó tindrà carril bici. L’Ajuntament l’implantarà entre l’avinguda Meridiana i el carrer de Tarragona i serà unidireccional; en total farà 4,8 km de llarg. L’entrada en funcionament del carril bici d’Aragó comportarà l’eliminació d’un carril per als cotxes.

Butlletí