RePli-CAR, un projecte per incorporar plàstics reciclats en el sector de l'automoció

08/07/2020 - 09:15

El projecte RePli-CAR ha obtigut finançament de l’Agència de Residus de Catalunya i permetrà a PLASTICS SYC durant un any fer un prova pilot per testejar i validar a nivell industrial la possibilitat d’incorporar matèries primes secundàries (plàstics reciclats) en el sector de l´automoció.

El projecte RePLI-CAR neix de la incorporació a Plasticssyc d’una nova visió estratègica basada en l’Economia Circular.

Amb aquest canvi es pretén evolucionar cap a una economia eficient en l’ús dels recursos i de baixa emissió de carboni, que ajudi a aconseguir els següents objectius: a) millorar els resultats econòmics a la vegada que es redueix l’ús de recursos b) identificar i crear noves oportunitats de creixement econòmic i impulsar la innovació i la competitivitat de la UE c) garantir la seguretat de subministrament de recursos essencials i d) lluitar contra el canvi climàtic i limitar els impactes mediambientals de l’ús dels recursos.

Per això, la prova pilot que es divideix en 3 fases (selecció de peces i validació de requeriments, identificació agents de la cadena de valor i obtenció de gransa reciclada que permetrà, finalment, executar els test i validar els resultats) ha obtingut una de les puntuacions més altes, per part de l´organisme co-finançador l´Agència Catalana de Residus de Catalunya, de les propostes presentades en la convocatòria 2019.

RePLI-CAR s´orienta a poder incorporar matèries primes secundàries en el procés d´obtenció de peces plàstiques injectades per al sector de l´automoció. Amb aquest procés es pretén reduir els materials verges (2,5Tn/any) per a peces i components plàstics sota requeriments funcionals i estètics de peça. Es cerca una peça tècnicament viable amb un mínim del 50% de materials reciclats incorporats.


 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Notícia

Amb l’entrada en servei dels nous vehicles, la H16 es convertirà en la primera línia d’alta demanda electrificada al 100% d’Espanya

Butlletí