Reduir el 40% les emissions de gasos d'efecte hivernacle, objectiu de la Diputació de Girona per al 2030

02/09/2016 - 09:10

La Diputació de Girona i el CILMA promouran que els municipis gironins s’adaptin al canvi climàtic per mitjà del nou Pacte d’Alcaldes pel clima i l’energia de la Unió Europea.

Representants de les entitats vinculades amb el Pacte dels Alcaldes. Foto: Martí Artalejo/Diputació de Girona.

La Diputació de Girona i el CILMA s’han fixat com a objectiu que els municipis gironins adherits al Pacte d’Alcaldes redueixin en un 40 % les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle abans del 2030

El nou Pacte d’Alcaldes pel clima i l’energia establert per la Unió Europea també defineix les accions necessàries perquè aquests municipis s’adaptin al canvi climàtic. Actualment ja s’estan executant els plans per reduir en un 20% les emissions per al 2020.

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, ha destacat que el nou pacte permetrà als municipis disminuir la seva despesa energètica, a més de reduir els riscos associats al canvi climàtic.

L’èxit de la posada en marxa d’aquests compromisos depèn, en gran part, de la iniciativa dels governs locals, però també dels actors implicats a escala nacional i europea, del suport de les administracions supramunicipals i de la col·laboració del sector privat.

En el sentit d’aquestes iniciatives mediambientals, s’han dut a terme dues reunions a la Casa de Cultura de Girona, en què han participat el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, i el president del CILMA, Sergi Mir. La primera ha comptat amb la presència de la Comissió de Coordinació del Club del Pacte d’Alcaldes a Catalunya, i la segona, amb la Comissió de Seguiment de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Reunió del Club del Pacte d’Alcaldes a Catalunya

El Club del Pacte d’Alcaldes a Catalunya es va crear fa dos anys com a espai específic de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona per aprofundir en la comunicació, la coordinació, el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències entre les administracions implicades en la iniciativa europea. El club té un nucli, la Comissió de Coordinació, formada per les entitats coordinadores i promotores del Pacte d’Alcaldes a Catalunya (diputacions, AMB, ICAEN, Xarxa i CILMA). És per això que, un cop iniciada la legislatura actual, i tenint en compte que a totes les administracions hi ha hagut canvis polítics, s’ha organitzat aquesta reunió per presentar els nous càrrecs i debatre les línies de treball.

Reunió de la Comissió de Seguiment de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

En la segona reunió, hi ha participat la Comissió de Seguiment de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de la qual tant la Diputació de Girona com el CILMA són membres. S’han tractat els resultats de la setzena Assemblea de la Xarxa, que va tenir lloc al febrer, i de la posada en funcionament del pla estratègic per a aquests propers anys. També s’ha fet un repàs dels grups de treball i les comissions activades en què participen representants electes i tècnics dels ens locals per tractar diferents temes en la gestió municipal.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El 8 de juliol va tenir lloc l’audiència pública oberta a tothom sobre l’estratègia de ciutat per fer front a l’emergència climàtica.

Article

Gràcies a la programació automatitzada, es podran controlar aspectes com la intensitat o la tipologia de llum de diversos fanals del carrer Figuerola. Es tracta d’una iniciativa liderada per la UMAT, en el marc del projecte Girona Ciutat Intel·ligent.

Notícia

La Diputació de Girona ha fet públic que, de cara al pressupost del 2022, el dissenyarà per alinear-lo plenament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Butlletí