Recullen 20 tones de residus de les platges de Barcelona després de la revetlla de Sant Joan

Font: btvnotícies

25/06/2018 - 09:51

60.000 persones s'han acostat a les platges de Barcelona per celebrar la revetlla de Sant Joan fins a la sortida del sol. Una festa que ha deixat unes 20 tones de residus a la sorra que des del servei de neteja s'han apressat a recollir per deixar a punt les platges per als banyistes més matiners. Per primera vegada, els serveis de neteja han recollit per separat els envasos i el rebuig de les platges.

Malgrat el sol ixent, molta gent vol continuar la festa de Sant Joan a les platges, ja sigui banyant-se, o gaudint de les últimes notes de la revetlla. Però, si han volgut continuar la festa, han hagut de fer-ho a un altre lloc, perquè a dos quarts de set del matí la Guàrdia Urbana els ha fet fora de la sorra. S'havien de netejar les platges barcelonines després que més de 60.000 persones hi hagin anat a celebrar la considerada nit més màgica de l'any.

Els equips de neteja han pogut retirar els residus generats durant la llarga nit de festa per deixar-les llestes per als banyistes. Sobretot hi havia llaunes, ampolles, bosses i restes de petards. En total, s'han recollit 20 tones de residus, una més que l'any passat. 

Aquest any per primera vegada s'han recollit per separat els envasos i el rebuig. Per fer-ho, s'han col·locat papereres especials i els operaris han diferenciat manualment les deixalles.. En total, s'han desplegat al litoral barceloní 300 operaris i una cinquantena de vehicles de BCNeta.

Després de tres hores de feina, la platja ha quedat a punt per rebre els primers banyistes. A les 9.50 h, la Guàrdia Urbana ha reobert les platges, oferint una imatge completament diferent de la de primera hora del matí. Els més matiners ja esperaven la reobertura de les platges rere la cinta i, tan aviat com han pogut hi han plantat para-sol, tovallola i s'han refrescat amb alguna capbussada. D'aquesta manera, els banyistes han pres el relleu als que han gaudit de la nit de Sant Joan.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Gerència d'Ecologia Urbana acaba de licitar el nou contracte de "recollida selectiva de residus especials als locals adscrits als Districtes i Gerències de l'Ajuntament i altres centres públics a la ciutat de Barcelona", pel període 2020-2021, amb mesures de contractació pública sostenible. Des de finals de febrer, la recollida dels tòners usats, les piles (alcalines i de botó) i el petit material tecnològic (cablejat, ratolins, teclats, telèfons, en funcionament i en desús) l'executarà Engrunes, l'empresa de foment de l'ocupació guanyadora dels dos lots del concurs públic, cadascun d'ells amb els edificis públics de 5 districtes de Barcelona.

Notícia

Els objectius europeus i la normativa vigent marquen que aquest 2020 s’haurien de recollir de forma selectiva el 50 % dels residus que es generen.

Article

Amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de plàstics d’un sol ús i la reducció de residus de plàstics, promogut per una iniciativa interna en els Parcs de Bombers, recentment s’ha implementat la substitució d’ampolles d’aigua d’un sol ús per cantimplores personals i reutilitzables.

Butlletí