#ReConnectaEnVerd unirà els espais verds de Sant Cugat a través de camins

Autora: Sílvia González. SantCugat.cat
08/03/2015

Connectar els espais verds de la trama urbana i els de zones de baixa densitat a través d'un itinerari a peu és l'objectiu del projecte #ReConnectaEnVerd, que està endegant l'Ajuntament de Sant Cugat. La iniciativa preveu que, en un termini màxim de 10 anys, Sant Cugat disposi d'una xarxa de camins que també comportarà la recuperació i rehabilitació dels espais en desús de l'entorn de rieres urbanes de Mira-sol, Valldoreix i la Floresta.

#ReConnectaEnVerd és un projecte a llarg termini de 'regeneració urbana' que permetrà fer a peu sense trepitjar l'asfalt un itinerari que va des del Monestir fins la Floresta, passant pel Parc Central, la riera de la Guinardera, Can Domènec, les rieres de Mas Gener, el Nonell i Clavell i arribant a la Floresta. Tot plegat per encerclar la ciutat amb espais verds i permetre la connectivitat entre diferents espais urbans: espais verds consolidats de la trama urbana i àrees obsoletes dels entorns de les rieres, tal com ha afirmat el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Pere Casajoana.

Un recorregut de cinc quilòmetres per a les persones i bicis que farà de complement de la xarxa viària existent i que implicarà la gestió transversal de les àrees d'Urbanisme, Serveis Urbans, Medi Ambient i Mobilitat.
L'actuació requerirà el finançament d'entitats supramunicipals com la Diputació i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). De fet, l'AMB ja treballa en el concurs públic per a la recuperació de l'estany dels Alous com espai ecològic i de lleure.
Pere Casajoana ha explicat que el consistori ha endegat ara aquest projecte perquè les modificacions de planejament urbanístic són prou madures per assimilar l'actuació de reforma urbana més important que afrontarà Sant Cugat. Com a exemple, Casajoana ha apuntat els tràmits que s'estan fent per a la supressió del Vial d'Enllaç.
Ho ha dit al Casal d'Avis de Valldoreix en la ronda de grups de treball que l'Ajuntament ha programat al territori i als districtes per reunir aportacions ciutadanes. L'objectiu és fer una reunió el 23 de març entre valldoreixencs, mirasolencs, florestans i planencs per tancar el full de ruta del projecte perquè es pugui començar a desenvolupar pel govern que estigui en el nou mandat. Les aportacions ciutadanes es poden fer també a través del correu reconnectaenverd@santcugat.cat.

Relacionats

Acte
14/10/2020 - 09:00
ESADE Creapolis. Sant Cugat del Vallès
Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s'ha adherit a un document que implica elaborar un programa d'actuació per facilitar l'ús de la bicicleta a la ciutat

Notícia

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona.  El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

Butlletí